Oriana Popescu și Imago Mundi! Voluntarii Imago și poveștile lor!

Povestește-ne cum ai aflat despre Imago / cum ai intrat, ce te-a făcut să vrei să faci parte din echipă.  He-he!!! Încep si eu ca și bătrânii. Pentru început, regret că nu mai sunt și eu pe lângă voi. în al doilea rând, povestea începe… cam da, acum 12 ani, eram pe clasa a V-a, la Școala Gimnazială “Petre Tudose” Mălureni, iar Costin era profesorul meu de istorie. A venit la clasă și ne-a povestit despre asociație și ne-a spus dacă vrem să participăm la activități, să vedem ce înseamnă și despre ce este vorba. Sincer? Nu am vrut, îmi era frică să vorbesc cu alți oameni sau cu alți colegi din alt sat, eram aceea care stătea în ultima bancă, ultimul rând. Dacă nu mă băgai în seamă, era perfect. Între timp, Costin m-a convins și mi-a convins și părinții să mă lase, activitățile se făceau Sambăta și la câteva sate distanță … de atunci, a început distracția.

Un proiect / o activitate de care îți aduci aminte cu mare plăcere. De ce? Îmi amintesc de toate cu mare drag, toate m-au învățat câte ceva, fie că eram participant, până la 15 nu puteam fi voluntar, fie că eram voluntar. Am călătorit cu Imago, am vazut Sibiu, unde m-am stabilit de mai bine de 2 ani, și alte orașe și împrejurimi pe care nu le-aș fi văzut, cu alte ocazii. Am avut ocazia să fiu Ambasadorul tineretului din România timp de un an, ocazie care m-a dus in Sevilla, alături de colega mea, Antonia Constantinescu, cu proiectul Youth Ambassadors, Volunteurope. Am învățat să facem proiecte pe baza problemelor cu care se confruntă tinerii. Am venit în țară și am susținut ateliere pe tema ALEGE . VOTEAZĂ. CONTEAZĂ! o super experiență prin care am aflat și munca din spate (hârtii, planuri, program, invitați). Comunități 3D, un alt proiect care ne-a adus viitori colegi voluntari. Și multe alte activități, în care Costin avea încredere în ceea ce știm și putem să facem, așa ca ne lăsa să facem activități și singuri.

Cum te-a schimbat experiența Imago? Cum? Sunt in stare să vorbesc în public, sunt capabilă să organizez un grup cu un număr destul de mare de participanți, mă pot adapta ușor unor situații, îmi place să creez, să ascult și să ajut.

Cum ți-a folosit, mai târziu, experiența Imago pe plan personal și profesional? Am ajuns să fiu ajutor de educatoare la grădiniță, la doar 18 ani. Am avut dorința aceea de a cunoaște mai mult, de a transmite energie, am avut dorința de a lucra cu tineri și copii. Am folosit cunoștiințele de la Imago Mundi și în celelalte slujbe, cât și în prezentările de la facultate.

Cu ce te ocupi în prezent? Sunt studentă la Sociologie, la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, în ultimul an. Am lucrat ca și animator la petreceri pentru copii, am organizat o scoală de vară, un loc în care mă simțeam ca și la activitățile cu Imago, așa am ajuns să primeesc zâmbetee și imbrățișări prin Sibiu, de la cei mici. Iar în prezent, am primit provocarea de a lucra și în alt domeniu, sunt manager adjunct la Supeco hypermarket , așa că… distracția continuă.

De ce ai recomanda tinerilor voluntariatul? Dacă chiar vor să se dezvolte și să dezvolte, asta este soluția. Povești sunt multe, experiențe și mai multe, deci… nimic nu au de pierdut, ci din contră, au ocazia să-și scrie propria poveste în timp. Mulțumesc mult pentru tot, îmi este tare dor de voi! Multe îmbrățișări!

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like