Ateliere de formare online despre Social Media, organizate de Volonteurope!

Datorită Asociației Imago Mundi și rețelei europene Volonteurope, am avut ocazia de a participa la un atelier de formare online “Social Media Training”, organizat și susținut de Alex Duffy, specialist social media, stabilit în Liverpool, Anglia. Training-ul a fost alcătuit din două sesiuni online pe tema social media (30 Septembrie și 2 Octombrie 2020), efectele acesteia asupra utilizatorilor și modalități în care putem utiliza platformele online într-o manieră sănătoasă și utilă pentru dezvoltarea noastră.

        Primul webinar a avut în vedere prezentarea câtorva detalii despre utilizarea rețelelor social media în jurul lumii, beneficiile social media, și potențialele dezavantaje. Ulterior, ne-au fost prezentate câteva detalii interesante despre aplicații precum Facebook, Instagram, Tik-Tok, Twitter și LinkedIn, de la crearea lor, până la utilizarea acestora pentru promovarea muncii fiecăruia. În final, am fost sfătuiți ce lucruri trebuie și nu trebuie făcute pe aceste platforme.

        Al doilea webinar a constat în sfaturi despre cum poate fi dezvoltată o organizație prin intermediul social media, ne-au fost prezentate câteva exemple de utilizare a rețelelor de socializare și a modului de a posta. Mai mult de atât, ne-au fost oferite o multitudine de idei creative de prezentare și postare, precum și sugestii despre cum putem avea o activitate constantă pe social media și a putea salva din timpul petrecut pe aceste platforme. De asemenea, am primit îndrumări pentru a ajuta comunitatea în care trăim.

          Training-ul a fost o oportunitate excepțională de dezvoltare, de a conștientiza mai multe moduri în care putem folosi rețelele de socializare și de a afla cum putem dezvolta organizațiile și societatea în care activăm. Rețeaua Volonteurope a continuat seria de ateliere de formare printr-un nou atelier, susținut de Laura Bell, Communications Director pentru Volonteurope, cu tema Communicating Succesfully with the media. Aceste ateliere de formare sunt accesibile gratuit tuturor celor interesați, așa că vom promova pe rețelele social media ale Asociației Imago Mundi, noi ateliere și oportunități de formare oferite de Volonteurope în lunile următoare! So … LIKE and follow pagina de facebook a Asociației  Imago Mundi și pagina de facebook a Volonteurope pentru noi oportunități de formare online!

Autor, Maria Petrescu, Social Media Manager Asociatia Imago Mundi

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like