Adelin Preda și Imago Mundi! Voluntarii Imago și poveștile lor.

Începem seria poveștilor voluntarilor Imago Mundi, cu un interviu acordat de Adelin Preda, fostul nostru voluntar și în prezent Chief of Marketing Operations pentru Imago Mundi și freelance web designer și fotograf. Interviul a fost realizat de Maria Petrescu și este primul dintr-o serie de mai mult de 12 povești ale voluntarilor, serie prin care marcăm 12 ani de voluntariat și de existență a Asociației Imago Mundi.

Poveșteste-ne cum ai aflat despre Asociația Imago Mundi? Imago Mundi a devenit prezent în viața mea in anul 2015, după ce am participat la o activitate organizată în parteneriat cu școala mea generală, Școala Gimnazială Matei Basarab, mun. Pitești. Dedicarea voluntarilor, cât și mentalitatea lor m-au făcut să-mi doresc să devin și eu voluntar. În timp, am ajuns să stabiliesc un parteneriat strâns între mine și asociație, parteneriat bazat pe munca din spate, pentru ca voluntarii si participanții activităților noastre să aibă o experiență cât mai placută și completă.

Un proiect / o activitate de care îți aduci aminte cu mare plăcere. De ce? Îmi amintesc cu drag despre o serie de activități organizate în localități din mediul rural, nu tocmai apropiate de Pitesti, la mai multe școli gimnaziale, care m-au marcat foarte mult. Simplitatea si receptivitatea acelor copii era ceva ce nu mai văzusem până atunci.

Cum te-a schimbat experiența Imago? Experiența Imago a jucat un rol foarte important în dezvoltarea mea personală, am luat parte la unele dintre cele mai importante experiențe pentru mine, corelate cu perioada liceului și cu foarte multe schimburi de tineri și cursuri de dezvoltare.

Cum ți-a folosit, mai târziu, experiența Imago pe plan personal și profesional? În timp, după toate experiențele interculturale și profesionale acumulate, am putut să aplic la mai multe joburi pe baza materialelor si activităților desfășurate în Imago Mundi.

Cu ce te ocupi in prezent?  În prezent sunt student la Facultatea de Marketing, Academia de Studii Economice București și lucrez în mod activ cu mai multe companii locale, cât și europene unde mă ocup de dezvoltarea unor produse de inovare, cât și de strategii de marketing.

De ce ai recomanda tinerilor voluntariatul ? Recomand tuturor tinerilor voluntariatul pentru că îți poate oferi experiențe foarte greu accesibile prin alte metode, cât si o serie de activități care sunt unice prin modul lor de desfășurare.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like