Ateliere de educație nonformală la Școala „Matei Basarab”, 19 august 2016!

Vineri, 19 august 2016, Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi a desfășurat 2 ateliere de educație nonformală pe teme precum turismul sustenabil în Africa și Europa, dar și vorbitul în fața unui public.

Atelierele au fost susținute de către voluntari și lucrători de tineret ai asociației. La acestea au participat tineri dornici să cunoască alte modalități de a petrece timpul liber. În urma unui apel de selecție sub forma unui formular de aplicație, lansat pe rețelele de socializare, un număr destul de mare de participanți au intenționat sa ne cunoască și să afle ce fel de activități desfășurăm.

Primul atelier a adus în prim plan Africa și percepția noastră despre viața de acolo. Participanții au trebuit să exprime printr-un desen creativ ce cred ei despre modul de viață din Africa. Mai apoi au asistat la o prezentare făcută de 3 lucrători de tineret ce au experimentat pe propria piele ocazia de a călători pe acest continent. În a doua parte a activității tinerii au încercat să identifice resursele turistice de care dispun unele zone din țara noastră și au conturat o mică prezentare turistică bazată și pe informații primite anterior despre cum cei din Africa dezvoltă turismul. Acest atelier este parte a proiectului „Tbridges!”, finanțat de Comisia Europeană și desfășurat în parteneriat cu ONG-uri și universități din România, Grecia, Italia, Cabo Verde și Ghana.

Capturey.PNG

În al doilea atelier invitații au discutat despre teama de a vorbi în public, ce o generează și cum și de ce ar trebui să o înfrângă. Tinerii au fost puși în situații de a inventa discursuri cât mai creative și de a improviza în fața publicului. Acest atelier face parte din proiectul „Let’s learn Differently!” ce se află în desfășurare și este coordonat de Școala Nr. 19 „Matei Basarb” din Pitești, fiind finanțat de ANPCDEFP prin programul Erasmus+.

 

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like