Ce mai face Asociația Imago Mundi în 2016?

Activând deja de 8 ani în domeniul educației nonformale și al proiectelor pentru tineret, Asociația Imago Mundi a devenit cunoscută ca fiind una dintre cele mai active organizații nonguvernamentale în domeniul tineretului din județul Argeș! Din 2008 până în prezent am implementat 8 proiecte europene, cu sprijinul Uniunii Europene, prin programele Tineret în Acțiune și Erasmus+, dar și numeroase activități și parteneriate locale! Colaborăm cu școli gimnaziale și cu licee, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, cu instituții culturale și autorități locale. În prezent, echipa noastră este alcătuită din 30 de voluntari și patru lucrători de tineret: Dedu Constantin, Bulea Mihai, Teodor Constantinescu, psihologul Sanda Bâtan.

Cu ce se ocupă Asociația Imago Mundi în prezent? În anul 2016, avem în desfășurare proiecte finanțate prin programe ale Uniunii Europene sau prin politica de Corporate Social Responsability a unor companii. Suntem din Noiembrie 2014 membri ai rețelei europene Volunteurope, o rețea la nivel european cu 57 de organizații din 20 de țări. Boardul rețelei are în componența sa 10 membri, din 8 țări. România este reprezentată în conducerea rețelei de Iuliana Dinu de la organizația Chance for Life și de Dedu Constantin președinte al Imago Mundi, ales ca membru în Board din Martie 2015.

 

11218062_1419553315041613_73503460494867295_nPână în luna octombrie a acestui an, continuăm implementarea proiectului Tbridges, un Capacity Building Project, finanțat prin Acțiunea Cheie 2 a programului Erasmus+, în cadrul căruia suntem parteneri. Început în martie 2015, cu partneri ong-uri, companii și universități din Ghana, Cape Verde, Grecia, România și Italia, proiectul are drept scop promovarea turismului sustenabil ca posibilitate de reducere a șomajului în rândul tinerilor. Imagini și alte informații despre acest proiect sunt disponibile pe pagina de Facebook a Asociației noastre, în albumele din prima, a doua și ultimele 3 zile, într-un colaj video, dar și pe blogul nostru.

unnamedÎnceput în luna octombrie a anului 2015, Parteneriatul Strategic
„Let’s Learn Differently!”
, finanțat prin programul Erasmus+, este coordonat de Școala nr. 19 „Matei Basarab” din Pitești și are parteneri școli și ONG-uri din România, Spania, Grecia, și Turcia, printre care și Asociația Imago Mundi. Continuând până în octombrie 2017, proiectul are scopul de a dezvolta diferite abilități în rândul elevilor, dar și în rândul profesorilor, prin îmbinarea metodelor de educație non-formală cu cele de educație formală în școli și licee. Mai multe informații pe pagina de Facebook a proiectului!

unnamedCa urmare a proiectului Comunități 3D! din 2015, finanțat de OMV Petrom, am lansat anul acesta două proiecte finanțate de către OMV Petrom prin politica de Corporate Social Responsability. „Comunități 3D: Comunicare, Dezvoltare Personală, Nonviolență!” și „Siguranța în Comunitatea Mea!”, sunt denumirile celor două proiecte care se desfășoară începând cu anul acesta, ambele implicând școli și comunități din județul Argeș.

xVoluntari ai Asociației Imago Mundi au luat deja parte la două schimburi de tineri în prima jumătate a acestui an:

  • World Youth Meets Orienteering! – Antalya, 1 – 8 februarie 2016, imagini în album;
  • ARTilicious – Lipovac, Serbia – 22 – 31 mai 2016, imagini în album.

Ei se vor implica și în viitoarele noastre proiecte internaționale. Planuri de viitor? Vom continua să implicăm voluntari în schimburile de tineri și vom iniția noi proiecte educaționale.

Pe perioada verii, ne propunem să desfășurăm cel puțin trei activități pe lună, atât cu voluntari, cât și cu invitații lor din afara Asociației, oferind astfel o alternativă interesantă de a petrece vacanța de vară. Până acum, am desfășurat ateliere pe diferite tematici, dar am și participat în cadrul unor activități culturale din mediul rural. Mai multe informații, dar și imagini, în linkurile următoare: Atelier Managementul Timpului – 9 iulie 2016, Workshop de abilități practice și creativitate la Stroești – 16 iulie 2016, A 44-a Sesiune Cultural Științifică  Stroești – Argeș – 31 iulie 2016, Atelier Drăganu – 3 august 2016.

Dacă doriți să fiți la curent cu activitățile noastre, aici puteți găsi ultimul număr al newsletter-ului nostru, având posibilitatea să vă abonați pentru a fi la curent cu ultimele informații despre activitățile noastre!

 

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like