Despre educație și piața muncii! Dar și prilej de sărbătorire a 5 ani de activitate a Asociației Imago Mundi!!

Pornind de la activitățile proiectului “Youth Unemployment: Lost and Found“, finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, Centrul Europe Direct – Biblioteca Județeană Dinicu Golescu, Argeș  și Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi, și-au unit forțele pentru a desfășura în parteneriat activitatea Despre șanse, educație, locuri de muncă!Activitatea a avut loc Sâmbătă 24 August, ora 10:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Județene Dinicu Golescu.

Scopul acestei activități a fost informarea tinerilor tot mai interesați de oportunități de studiu în afară, asupra modalităților de accesare a unor burse, stagii și oportunități de formare în străinătate, acestea fiind considerate astăzi ca oferind un avantaj crescut în integrarea pe piața muncii a tinerilor.Astfel au fost prezentate resurse și posibilități de studiu în străinătate, dar tinerii au luat activ parte și la o analiză a deficiențelor, avantajelor și caracteristicilor sistemelor de educație din mai multe țări și a șanselor oferite de societate, tinerilor din mai multe țări europene.

Centrul Europe Direct Argeș a prezentat activitatea sa ca punct de informare Eurodesk – o rețea ce oferă numeroase informații despre oportunități de studiu și dezvoltare. De altfel Centrul furnizează în mod constant, prin activități în școli, licee și alte instituții, informații despre Uniunea Europeană și programele derulate de aceasta, dar oferă și consiliere individuală tinerilor.

De asemenea Asociația Imago Mundi și Centrul Europe Direct Argeș au prezentat oportunitățile de voluntariat pe care fiecare le oferă tinerilor, prin prisma activităților și proiectelor derulate de fiecare dintre cele două instituții partenere. În contextul economic actual, tot mai multe companii, mai ales străine, dar și instituții și universități, privesc voluntariatul ca pe un plus la angajare, pentru că dovedește implicare și abilități ce nu pot fi însușite doar prin studiu!

De asemenea am sărbătorit și 5 ani de activitate a Asociației Imago Mundi, înființată în august 2008!

0 Shares:
You May Also Like