ARTA… O CALE DE AUTOCUNOAȘTERE

Parteneriat cu Reaching Out Romania

În data de 31 octombrie 2023, la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea, Pitești, s-a desfășurat activitatea cu tema ARTA… O CALE DE AUTOCUNOAȘTERE, activitate ce face parte dintr-un proiect în care Asociația Imago Mundi este partener, alături de Asociația Reaching Out Romania, proiect ce are drept scop evidențierea beneficiilor muzicii și desenului în dezvoltarea personală și în autocunoaștere.

În cadrul acestei activități, membrii echipelor formate din elevi voluntari de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, Colegiul Național „Zinca Golescu” și beneficiare ale Asociației Reaching Out Romania au împărtășit pe rând informații despre ei înșiși (hobby-uri, talente, experiențe din trecut, amintiri din copilărie etc.) și au participat la activități de grup, jocuri care, cu ajutorul muzicii și desenului, te invită să privești în interiorul tău, să te autodescoperi.

La debut, prof. Cristina Atanasescu a introdus participanții în spiritul temei și a folosit in acest sens cardurile DIXIT, un excelent instrument de dezvoltare a creativității, util și pentru a crește capacitatea de rezolvare de probleme. Prin utilizarea acestor carduri s-a urmărit  dezvoltarea unui mecanism util pentru inteligența emoțională deoarece participanții și-au antrenat capacitatea de a îi înțelege pe ceilalți, felul cum ei gândesc, au învățat să fie atenți la toate aceste aspecte utile dezvoltării ca persoană de succes într-o societate complexă.

S-a continuat cu împărțirea participanților în grupe de câte doi și, la indicațiile doamnei psiholog Sanda Bâtan, pe un fond muzical (muzică clasică), aceștia au început să deseneze mai intâi individual și apoi în pereche. A fost interesant de urmarit starea participanților in cele două faze ale exercitiului, doamna psiholog Iuliana Cernat si doamna prof. Iuliana Roman fiind implicate activ in procesul de feed-back.

Activitatea s-a incheiat printr-un joc/test și anume, testul copacului. Pe un fond muzical, participanții au reprezentat COPACUL VIEȚII, iar la expirarea timpului de lucru, fiecare imagine a fost evaluată de fiecare participant cu un singur cuvânt.

 Activitatea a avut loc la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea, Pitești, fiind susținută de profesor Cristina Atanasescu, profesor Iuliana Roman, prof. psiholog Sanda Bâtan și psiholog Iuliana Cernat, lucrători de tineret Imago Mundi.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like