Abilități pentru viață, Orientare în carieră și oportunități de formare

Atelier de prezentare a proiectelor europene în care Asociația Imago Mundi este partener

Sâmbătă, 11 septembrie 2023, la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea din Pitești a avut loc atelierul Abilități pentru viață, Orientare în carieră și oportunități de formare, activitate de prezentare a proiectelor europene Children’s rights after pandemic, Askills și Edcyber, finanțate prin programele Erasmus+ și Citizens, Equality, Rights and Values ale Uniunii Europene în care Asociația Imago Mundi este partener.

Aceste proiecte sunt reprezentate prin tematici diverse – drepturile copiilor, orientarea și consilierea în carieră, cetățenia activă. Toate la un loc, reprezintă așadar posibilități de formare pentru cadre didactice, ateliere de educație non-formală pentru adolescenți, realizarea unor materiale educaționale, mobilități internaționale.

αSKILLS: Alpha Generation’s Skills – A Gateway for Educational Improvement

Proiectul se adresează atât adulților care lucrează în domeniul educației, oferind metode și materiale care să ajute profesorii, liderii educaționali și alte persoane care lucrează în zona orientării în carieră și educației să își desfășoare activitățile, cât și tinerilor, militând pentru creșterea capacității lor de angajare pe piața forței de muncă a secolului 21, dezvoltarea abilităților acestora, a competențelor verzi și corelarea lor cu cerințele pieței.

EDCyber: PROMOTING EUROPEAN DIGITAL CITIZENSHIP IN YOUNG PEOPLE THROUGH CYBERANIMATION APPROACH

Principalul obiectiv al proiectului este de a promova în rândul tinerilor, la nivel european, cetățenia digitală prin ciberanimație, astfel încât tinerii europeni să devină cetățeni digitali activi și să facă față problemelor și provocărilor actualului context. Așadar, proiectul urmărește să dezvolte la tineri abilități legate de practicarea animației cibernetice, comunicarea interactivă, adoptarea unei poziții critice, acțiunile de  cooperare, dar și democrația digitală.

CLAP: ChiLdren’s rights Awareness and Participation addressing emerging needs in Covid-19 pandemic

Scopul proiectului este acela de a crește nivelul de conștientizare a drepturilor adolescenților prin acțiuni care contribuie la identificarea nevoilor și depășirea impactului pandemiei asupra lor. Activitățile desfășurate până în momentul actual au inclus aplicarea și interpretarea de chestionare, realizarea unor focus grupuri și grupuri de dezvoltare cu reprezentanți ai diferitelor instituții, profesori, dar și elevi.

Parteneriat cu Reaching Out Romania

Organizația Reaching Out Romania este singura asociație din Romania care recuperează, salvează și protejează fetițele și fetele victime ale traficului de persoane. Parteneriatul dintre Imago Mundi și Reaching Out presupune o serie de activități dedicate beneficiarelor centrului, la care participă psihologi, lucrători de tineret, dar și voluntari Imago. Activitățile au drept scop încurajarea fetelor în a-și dezvolta abilitățile prin ateliere creative, alături de alți copii de vârsta lor.

Atelierul de prezentare a proiectelor a fost încheiat printr-o dezbatere care a inclus teme precum impactul pandemiei asupra modului în care lumea s-a raportat la tehnologie și internet, cum s-a schimbat de-a lungul timpului felul în care oamenii și-au ales sau urmează să își aleagă cariera, cât de multe sau cât de puține știu tinerii despre traficul de persoane și situațiile generate de acest fenomen. S-au trasat de asemenea direcții de lucru pentru activități ce vor avea loc în cadrul proiectelor prezentate: cursuri online, ateliere cu tineri, dar și mobilități internaționale.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like