Focus grup în cadrul proiectului Erasmus+ EDCyber

Joi, 9 decembrie 2022, la Colegiul Național ,,Ion C. Brătianu,, din Pitești a avut loc  un atelier de tip Focus Grup, activitate desfășurată de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi.

Atelierul face parte din activitățile proiectului EDCyber – PROMOTING EUROPEAN DIGITAL CITIZENSHIP IN YOUNG PEOPLE THROUGH CYBERANIMATION APPROACH finanțat prin programul Erasmus+, coordonat de  Callystoart (Italia), având ca parteneri organizațiile Action Synergy (Grecia), Imago Mundi (Romania), Crossing Borders (Danemarca), Ayuntamiento de Almoradi (Spania) și Volonteurope (Belgia).

La atelier au participat 10 elevi ai Colegiului Național Ion C. Brătianu, Pitești, cu vârste cuprinse între 17-18 ani, iar activitatea a fost condusă de Cristina Atanasescu, profesor la Colegiul Național Ion C. Brătianu-Pitești, în calitatea ei de voluntar și lucrător de tineret al Asociației Imago Mundi.

După un mic exercițiu de cunoaștere, activitatea a debutat cu o furtună de idei pe tema cyberanimației.

În prima parte a întâlnirii Cristina Atanasescu a prezentat câteva detalii legate de proiect, subliniind că principalul obiectiv este acela de a promova în rândul tinerilor, la nivel european, practicarea animației cibernetice și democrația digitală din care să se genereze procese de autonomie și de consolidare a identității, dezvoltarea personală și comunitară.

În partea a doua a activității s-a desfășurat interviul de grup focalizat pe două tematici generale:

  1. Implicarea tinerilor in identificarea și rezolvarea problemelor comunității locale și participarea la procesul de luare a deciziilor care promovează dezvoltarea comunității
  2. Timpul și tipul de activități desfășurate în mediile virtuale.

Activitatea s-a încheiat subliniid că proiectul EDCyber urmărește ca tinerii să devină cetățeni digitali activi, utilizatori responsabili și producători de informații, să analizeze critic și să utilizeze etic informațiile, pentru a putea să facă față problemelor și provocărilor actualului context.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like