Eyes on Transilvania, o nouă experiență de învățare Erasmus+ pentru tineri argeșeni, începe luni, 29 Iulie 2019!

Asociația Imago Mundi promovează tinerii din România și frumusețile Transilvaniei prin programul Erasmus+.

Dutch & Romanians explorers through arts and culture. Eyes on Transylvania’’este un youth exchange finantat prin programul Erasmus+, coordonat de asociația Avedan Welzjin din Olanda, având Asociația Imago Mundi ca partener. Proiectul bilateral are drept principal obiectiv cunoașterea interculturală, descoperirea de către români și olandezi a altor culturi. Schimbul de tineri va avea loc între 29 Iulie – 7 August 2019 la Sighișoara și va fi urmat de activități locale, în orașul Almelo, Olanda și în comuna Mălureni și municipiul Pitești, România.

web.jpg

Tinerii participanți au vârste cuprinse între 14 și 21 de ani, iar majoritatea sunt tineri pasionați de fotografie, dans, design grafic. Folosind dansul, fotografia, filmul, designul grafic, desenul, tinerii vor afla lucruri noi despre România, cu focus pe Transilvania și pe separarea mitului lui Dracula de realitățile istorice, vor prezenta principalele obiective UNESCO din Olanda și România, vor afla despre mentalități și obiceiuri ale românilor, olandezilor dar și despre alte culturi, dat fiind că grupul olandez este unul multicultural, cu tineri ale căror familii au etnicități și culturi diferite, din Orient, Asia Centrală și Africa. Tinerii vor realiza vizite tematice, vor participa la ateliere de fotografie si grafic design, vor realiza materiale despre ceea ce află și trăiesc, pe care le vor prezenta apoi tinerilor din Almelo, Olanda respectiv din Argeș, România.

Este al doilea schimb de tineri desfășurat cu organizația din Olanda, primul a avut loc în anul 2013, mai multe informații aici. Vara aceasta pregătim activitățile unui alt proiect în care suntem parteneri cu Avedan Welzjin, un parteneriat strategic finanțat prin programul Erasmus+, Find your talent, work on your skills / 2019 – 2021, coordonat de olandezi și în care Asociația Imago Mundi este parteneră, alături de ONG-uri din Belgia și Polonia.

Vineri 19 Iulie a avut loc una din întâlnirile tinerilor români participanți la acest nou proiect Erasmus+. Cei 15 tineri participanți din România sunt voluntari Imago Mundi, tineri de la alte instituții de învătământ din Argeș și București; un rol aparte printre participanți îl au cei 6 tineri elevi de la Liceul Tehnologic Vedea însoțiți de d-na psiholog Cristina Berechet.

Asociația Imago Mundi a încheiat parteneriate cu mai multe licee din județ, iar pentru Liceul Tehnologic Vedea acesta este al doilea proiect Erasmus+ pentru implementarea căruia colaborăm cu elevii și cadrele didactice, după ce în aprili 2019 elevi și cadre didactice au participat la schimbul de tineri Practice Makes Perfect, ce s-a desfășurat în Lituania!Vara aceasta pregătim activitățile unui alt proiect în care suntem parteneri cu Avedan Welzjin, un parteneriat strategic finanțat prin programul Erasmus+, Find your talent, work on your skills / 2019 – 2021, coordonat de olandezi și în care Asociația Imago Mundi este parteneră, alături de ONG-uri din Belgia și Polonia.Vineri 19 Iulie a avut loc una din întâlnirile tinerilor români participanți la acest nou proiect Erasmus+. Cei 15 tineri participanți din România sunt voluntari Imago Mundi, tineri de la alte instituții de învătământ din Argeș și București; un rol aparte îl au cei 6 tineri elevi de la Liceul Tehnologic Vedea însoțiți de d-na psiholog Cristina Berechet. Asociația Imago Mundi a încheiat parteneriate cu mai multe licee din județ, iar pentru Liceul Tehnologic Vedea acesta este al doilea proiect Erasmus+ pentru implementarea căruia colaborăm cu elevii și cadrele didactice, după ce în aprilie 2019 elevi și cadre didactice au participat la schimbul de tineri Practice Makes Perfect.

 

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like