Mai 2012! Explorăm Natura, Ecologizăm, suntem Utili, Tineri …nonformali!

 Sâmbătă 5 mai 2012, între orele 09.30 – 12.30, a avut loc la Școala cu clasele I-VIII Petre Tudose Mălureni,activitate Explorând natura…descoperim comoara ascunsă în verdele ei! derulată de clubul Eco Mălureni, din cadrul proiectului Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea! În cadrul acestei activități, elevi și voluntari au adus ghivece cu flori ce vor înfrumuseța sala de activități a proiectului. Aceiași elevi au luat parte anterior și la activități de plantare și ecologizare la începutul lunii aprilie 2012, astfel că acum s-a evaluat starea în care se află grădina școlii și practic rezultatul muncii lor.  S-a organizat apoi o drumeție pentru a explora cadrul natural deosebit al comunei, prilej cu care mai mulți voluntari au comunicat participanților informații despre cadrul natural geografic și istoria comunei Mălureni.

Sâmbătă 19 mai 2012, a avut loc o excursie tematică în cadrul activității Suntem mici dar voluntari! , la care au luat parte 20 de elevi de clasele I-IV de la Școala cu cls. I-VIII Petre Tudose Mălureni, comuna Mălureni. Aceștia au vizitat Mânăstirea Bistrița, Mânăstirea Hurezu, Peștera Muierilor și Parcul Constantin Brâncuși din Targu Jiu, un prilej pentru ei de a cunoaște noi locuri, de a-și largi orizontul si de a se bucura de momente deosebite!

Duminică 20 mai 2012 a avut loc o activitate de ecologizare pe Valea Vâlsanului organizată de membrii clubului Eco Malureni! , intitulată Natura, casa mea cu acoperiș albastru! . Scopul activității a fost acela de a-i face pe participanți – elevi de la Școala cu clasele I-VIII Petre Tudose Mălureni și elevi de la Liceul Economic Maria Teiuleanu, Liceul Teoretic Ion Barbu, Colegiul Național I.C. Bratianu, Colegiul Național Alexandru Odobescu, să conștientizeze cât de frumoasă este natura și cât de important este să avem grijă de tot ceea ce se găsește în jurul nostru. A avut loc de asemenea o vizită la mânăstirea Robaia, s-au organizat activități nonformale și jocuri pe Valea Vâlsanului, dar și repetiții pentru o piesă de teatru ce va fi susținută de voluntari – elevi de liceu implicați în organizarea proiectului, la Căminul Cultural Badiceni. Proiectul Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea! este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.2 Inițiative ale Tinerilor și implementat de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi; proiectul se va desfășura în perioada decembrie 2011- iunie 2012.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like