Comunitatea Voluntopia. Restart pentru activitățile de voluntariat, un nou concept Imago Mundi

Martie este luna primăverii și a ideilor bune! Sâmbătă 30 martie 2019, cei 20 de voluntari Imago Mundi, au organizat o întâlnire de lucru, pentru a trasa activitățile din lunile ce vor urma. În urma discuțiilor avute de lucrători de tineret și voluntari deopotrivă, am decis împreună să lansăm un nou concept și un nou mod de organizare a activităților.

Anul trecut, Asociatia Imago Mundi a lansat comunitatea Punți pentru Educație, un spațiu unde cadre didactice și lucrători de tinere, schimbă experiențe, participă la cursuri de formare, află despre oportunități de formare și de finanțare. Anul acesta, lansăm Comunitatea Voluntopia, o comunitate din care fac parte voluntarii și lucrătorii noștri de tineret, ‘’umbrela’’  sub care cei 25 de membri vor organiza activități precum : dezbateri între părinți, elevi, profesori asupra educației, activități de orientare și consiliere în carieră, de educație financiară, art challenges, activități de teatru forum și teatru de improvizatie pentru dezvoltarea abilităților de comunicare, activități de ecologizare, activități outdoor și pentru stil de viață sănătos; aceste activități vor fi dedicate tinerilor și copiilor din Argeș, din comunitățile rurale și urbane unde activăm.

Scopul principal al comunității este de a da un refresh activităților noastre, de a dezvolta inițiative care să fie concepute și desfășurate de tineri, pentru tineri!

Primele activități, desfășurate în mod autonom de voluntari, prin implicarea ca și participanți și co-organizatori a elevilor și cadrelor didactice de la mai multe instituții de învățământ, sunt preconizate a se desfășura începând din luna Mai 2019.

Changed.jpg

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like