Claudia și Imago Mundi. Voluntari și poveștile lor!

Povestește-ne cum ai aflat despre Imago și ce te-a făcut să vrei să faci parte din echipă. Am aflat de Imago Mundi în primul an de liceu, eram într-o perioada în care îmi doream să mă implic în cât mai multe inițiative. Am văzut anunțul de înscrieri  pe pagina  de facebook a unei prietene pe care o admiram foarte mult din prizma profilului ei de voluntar și  am rugat-o să îmi ofere mai multe detalii. Atelierele susținute, activitățile de language coffee și  game boards, atmosfera prietenoasă reflectată de toate articolele și fotografiile postate, m-au cucerit. Am tratat procesul de recrutare cu foarte multă seriozitate,  chiar dacă au trecut câțiva ani  de atunci  îmi aduc aminte în detaliu fiecare moment și emoție din ziua interviului.

Un proiect / o activitate de care îți aduci aminte cu mare plăcere. De ce?Am avut șansa de a participa la un număr mare de activități, desfășurate pe diferite teme. Fiecare experiență este încărcată de o seminficatie aparte: locuri noi, oameni diferiți, experiențe unice; cu toate acestea există un proiect care consider că avut cel mai mare  impact  asupra mea-  primul Youth Exchange la care am participat. Când m-am întors  din Polonia, țara  în care a avut loc proiectul, eram o persona complet diferită. Aveam aspirații noi, o viziune  nouă asupra viitorului meu, eram mult mai încrezătoare în forțele propii, am simțit că acea experiență a constituit momentul în care procesul meu de dezvoltare personală a început.

Cum te-a schimbat experiența Imago?Sunt o persoană  foarte fixistă,  îmi place că lucrurile să meraga  intotdeaua conform planului și orice mică schimbare mă afectează mai mult decât ar trebui. Activitățile Imago m-au învățat că trebuie să fiu mai flexibilă,  spontană, să mă adaptez situației create. Îmi aduc aminte de o activitate organizată de mine în perioada când eram stagiar, depusesem  mult efort  iar în final…nu a  mai putut ajunge nimeni. Sfaturile oferite atunci de Costin, pentru a îmi ridica moralul, le folosesc și în ziua de azi pentru a trece prin momente similare.

Cum ți-a folosit, mai târziu, experiența Imago pe plan personal și profesional? Toate activitățile la care am participat au reprezentat o sursă de cunoaștere.

Imago mi-a oferit încredere în mine, m-a învățat cum să gestionez situațiile imprevizibile, mi-a oferit oportunitatea de a fii înconjurată de oameni minunați, și nu în ultimul rând mi-a deshis “ apetitul” pentru tot ceea ce înseamnă voluntariat. Mi-am îmbunătățit o multitutide de aptitudini, am dobândit unele noi care îmi facilitează procesul de studiu și cu siguranță o să îmi ușureze și viitorul parcurs profesional.

Cu ce te ocupi în prezent?

Studiez dreptul european și internațional la Hague University of Applied Sciences, Olanda.

De ce ai recomanda tinerilor voluntariatul? Voluntariatul te ajută sa vezi frumosul din lume, din oameni.  Tinerii ar trebui să facă voluntariat pentru a-și completa procesul de formare. Este metoda perfecta de educație, de dezvoltare, care are efecte atât asupra celor care o practică cât si a comunității din jur.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like