Voluntari pentru o . . . Școală altfel!

Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi a derulat ca parte a proiectului Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea!, o serie de activități în cadrul programului Școala Altfel ! în parteneriat cu Școala cu cls. I-VIII Petre Tudose Mălureni. Proiectul Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea! este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.2 Inițiative ale Tinerilor și implementat de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi; proiectul se desfășoară în perioada decembrie 2011- iunie 2012. În ultimele zile au avut loc mai multe activități :

La școala Petre Tudose Mălureni au avut loc activități de plantare a unor arbuști, flori și reamenajarea grădinilor școlilor, atât la structura cu cls. I-VIII Zărnești cât și la structura Bădiceni; în total școala reunește 8 structuri și are 533 de elevi.

Joi 5 aprilie în prezența a 70 de elevi, a avut loc o dezbatere asupra prevenirii violenței și a combaterii discriminării în școli La aceasta au luat parte 60 de elevi, care au vizionat filme și prezentări despre subiectele dezbătute. Elevii s-au implicat într-un dialog interactiv și-au exprimat punctele de vedere și au luat parte la activități în echipă pe parcursul cărora s-a discutat despre necesitatea prevenirii violenței și comportamentelor discriminatorii de orice fel în școală.

Acestor activități realizate în parteneriat de voluntari ai asociației și profesori, li s-au adăugat o serie întreagă de activități educative realizate de profesori și membri ai comunității locale: dezbateri pe diferite teme de la riscurile și avantajele Internetului la discuții pe teme culturale, activități având drept tematică obiceiurile de Paște, concursuri de cultură generală și competiții sportive.  Putem spune că activitățile au fost un succes, profesorii și membrii comunității locale din Mălureni au deja o experiență de 5 ani în derularea unor activități nonformale prin proiecte europene, îndeosebi susținute prin programul Tineret în Acțiune finanțat de Comisia Europeană. De aceea, pentru elevii din Mălureni și pentru voluntarii asociației Imago Mundi, programul Școala Altfel, nu a fost o noutate ci doar un prilej pentru a desfășura noi activități nonformale în sprijinul tinerilor![slideshow]

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like