Asociația Imago Mundi și Săptămâna Școala Altfel: Săptămâna Nonformală!

În perioada 18 – 22 aprilie 2016, în cadrul programului Școala Altfel, Asociația Imago Mundi a organizat o serie de activități și ateliere de educație nonformală în școli și licee din județul Argeș. În cadrul proiectului „Let’s Learn Differently!”, în care Asociația Imago Mundi este parteneră, au avut loc ateliere de educație nonformală pe teme precum prevenirea violenței, dezvoltare personală, terapie prin muzică sau bariere în comunicare. Proiectul Let s Learn Differently este un parteneriat strategic, finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+, acțiunea KA2 coordonat de Școala Gimnazială Matei Basarab și în care mai sunt parteneri școli și ong-uri din Turcia, Spania, Grecia.
În săptămâna Școala Altfel, potrivit reglementărilor Ministerului Educației, nu au loc ore de curs, ci activități cu caracter extracurricular: ateliere, vizite tematice, activități cu rol educativ și de dezvoltare a unor abilități de viață sau de însușire a a unor cunoștințe într-o manieră mai atractivă pentru elevi.

 
15 ateliere au fost propuse și pregătite în prealabil de cei 30 de voluntari ai Asociației, și s-au desfășurat la Colegiul Național Liceal „Alexandru Odobescu”, Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu”, Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, Liceul Astra, Liceul Tehnologic „Costin Nenițescu”, Liceul de Arte „Dinu Lipatti”,   Școala nr. 13 „Mircea cel Bătrân”, Școala nr. 19 „Matei Basarab”, Școala „Petre Tudose” Mălureni și Școala Mușătești. Fiind implicate 12 instituții de învățământ și aproximativ 300 de tineri elevi, acesta este cel mai ambițios plan de educație nonformală desfășurat în Argeș de o asociație în cadrul programului Școala Altfel.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like