Asociația Imago Mundi și OMV Petrom: Comunități 3D! Comunicare, Dezvoltare Personală, Nonviolență 2016!

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi a lansat un nou proiect finanțat de OMV Petrom. Proiectul se numește Comunități 3D! Comunicare, Dezvoltare Personală, Nonviolență și urmărim prin acesta creșterea colaborării dintre școală, comunitate și părinți în fiecare din comunitățile implicate și reducerea sustragerilor de fier vechi, produse petroliere, piese și componente ale echipamentelor OMV Petrom.

Parteneri în proiect sunt școlile și primăriile din Merișani, Micești, Poiana Lacului și Săpata. La activități vor participa elevi și profesori din cele patru școli din mediul rural, părinți și membri ai comunităților. Părinții și membrii comunităților vor participa la diferite activități de promovare a proiectului și de implicare comunitară. Elevii vor fi antrenați într-o serie de activități locale ce vor fi susținute de lucrători de tineret și voluntari ai Asociației Imago Mundi. Activitățile vor fi cuprinse in 2 mari campanii pe teme precum prevenirea violenței în școli și prevenirea sustragerilor de țiței și fier vechi din facilitățile OMV Petrom. În cadrul campaniei pentru prevenirea violenței în școli, aproximativ 30 de elevi din fiecare comunitate vor participa la un curs de formare susținut de un psiholog pentru reducerea gradului de  violență în școală și comunitate, reducerea delincvenței juvenile, a violenței fizice și verbale. Vom organiza totodată un curs de team-buliding și dezvoltare personală la care vor lua parte 20 de elevi din cele patru comunități, însoțiți de alte 10 persoane (cadre didactice, voluntar, formator, psiholog). Cursul se va desfășura pe o perioadă de două zile în județul Sibiu.

În anul 2015 OMV Petrom a oferit sprijin financiar pentru un proiect similar desfășurat la Mălureni, Merișani și Micești ce a avut scop prevenirea accidentelor și ridicarea gradului de siguranță în incinta și în jurul facilităților OMV Petrom din localitățile implicate.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like