Asociația Imago Mundi în insulele Capului Verde!

12553072_918968174817806_5268406389609576845_nO nouă  activitate transnațională din cadrul proiectului Tbridges a avut loc între 11 și 15 ianuarie 2016, în Mindelo, Cape Verde. Astfel, lucrătorii de tineret ai Asociației Imago Mundi, Teodor Constantinescu și Mihai Bulea, însoțiți de președintele asociației, Dedu Constantin, și de psihologul Sanda Bâtan de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, au participat la activități pe tema diferitelor tipuri de turism sustenabil. Această activitate a reunit lucrători de tineret din organizațiile partenere din Grecia, Italia, România, Ghana și Cape Verde.

Printre activitățile desfășurate în cadrul seminarului se numără și workshopuri pe tema turismului experiențial, tururi alternative ale orașului Mindelo pe la piețele și artizanii locali, vizită pe frumoasa insulă Sant Antao unde am întâlnit comunitatea Lajedos, oameni ce au reușit să transforme o comunitate săracă într-una sustenabilă prin dezvoltarea agroturismului și a comercializării mâncărurilor locale sănătoase. De asemenea s-au desfășurat workshopuri pe antreprenoriat, prezentări ale politicilor euro-africane, vizite la atelierele locale unde se realizează instrumente, vizite la galerii de artă, Food Lab și dezbateri pe turismul culinar!

Proiectul Tbridges este finanțat prin acțiunea KA2 Capacity Building in the field of Youth a programului Erasmus+, și are drept scop promovarea turismului sustenabil ca posibilitate de reducere a șomajului în rândul tinerilor. Asociația Imago Mundi este partener în cadrul acestui proiect, alături de organizații din Grecia, Italia, Ghana și Cape Verde.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like