10 ani de Imago Mundi, programe europene – oportunități și provocări pentru organizații active în domeniul tineretului

 

Sâmbătă, 8 decembrie, Imago Mundi a sărbătorit ziua internațională a volutariatului și a marcat 10 ani de activitate ai asociației, alături de 25 de voluntari si reprezentanți ai ONG-urilor din Argeș, la Fundația Culturală Ilfoveanu prin evenimentul 10 ani de Imago Mundi. EU Aid Volunteers. European Solidarity Corps 10 ani de Imago Mundi. EU Aid Volunteers. European Solidarity Corps care a adus împreună Fundația Compartir, Asociația Aplic, asociația Ghepart, centrul de informare europeană Europe Direct Argeș și Academia Copiilor Inteligenți care și-au prezentat activitatea și au făcut schimb de bune practici. Acestea au susținut o dezbatere referitoare la mediul ONG local. Au fost discutate întrebări precum Cum pot ONG-urile să îi atragă și să îi motiveze pe tineri în a desfășura activități de voluntariat? Care sunt cele mai importante probleme cu care se confruntă ONG-urile și voluntarii? Cum putem susține din punct de vedere logistic și financiar activitățile de tineret desfășurate la nivel local?

A fost prezentat și programul EU Aid Volunteers, un program de ajutor umanitar și voluntariat prin care UE se implică în zonele post – conflict sau post-dezastru din lumea întreagă, program în cadrul căruia Imago Mundi este partener în programul de asistență tehnică și parte a proiectului + Care, care urmărește creșterea numărului de organizații din Europa care aplică și obțin certificarea pentru a devein organizații de trimitere în cadrul inițiativei EU Aid Volunteers și se desfășoară în perioada februarie 2018 – ianuarie 2020.

 Corpul European de Solidaritate a fost o altă oportunitate de finațare pentru ONG-uri prezentată în cadrul evenimentului.  Corpul european de solidaritate este noua inițiativă a Uniunii Europene care le oferă tinerilor șansa de a face voluntariat sau de a se implica în proiecte în propria țară sau în străinătate pentru a ajuta comunități și oameni din toată Europa.

Evenimentele au marcat și 10 ani de activitate ai asociației Imago Mundi, perioadă în care asociația a desfăsurat peste 20 de proiecte europene- schimburi de tineri, parteneriate strategice, capacity building,  sute de activități locale și a încheiat parteneriate, cu școli, licee, alte ONG-uri și a devenit unul din cei mai activi membri ai retelei europene de ONG-uri, Volonteurope.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like