Fii Original, pornește la drum în 2014!

Asociația Imago Mundi, a început în luna Ianuarie 2013, implementarea unui nou proiect destinat tinerilor din județul Argeș, centrat pe dezvoltare personală.Acesta este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.2 Inițiative ale Tinerilor!

Ideea  proiectului Fii original! Creativ, Încrezător, Pregătit pentru viață! a venit din constatarea făcută de membrii grupului de inițiativă asupra faptului că tot mai mulți tineri încep să aibă probleme de adicție – droguri, alcool, tutun și că acestea încep tocmai din dorința de a se integra într-un grup, nu întotdeauna cel mai potrivit, pentru că tinerii au nevoie de apartenență și deseori fac compromisuri, mai ales atunci când probleme de familie sau de alt gen îi fac mai sensibili la presiunea grupului. Cum este să fii tânăr, creativ, aparte și cum poți face față efectului de turmă, curent ce ne  determină pe mulți să adoptăm aceleași opinii, idei, comportamente (pentru că este cool), să mâncăm la fel, să avem o atitudine agresiv defensivă, să avem dispute și nu dialoguri, să ne mulțumim cu puțin și să ne conformăm nu unor reguli ci unor stări de fapt?

Împreună, tinerii au gândit o serie de activități care să promoveze originalitatea constructivă, să genereze încredere în forțele proprii și puterea de a lua decizii, personalități puternice, implicare și recunoaștere socială și direcție, pasiune și strategie în trasarea unei cariere profesionale și a unei  vieți  personale  împlinite!

Activitățile se vor desfășura de-a lungul a 9 luni și vor consta în cursuri de formare având drept teme principale dezvoltarea personală și stabilirea unei strategii de viață, vizite tematice, ateliere de creație, campanii de conștientizare pe tema prevenirii consumului de alcool, droguri și tutun în rândul tinerilor. La acestea vor lua parte 25 de tineri (unsprezece tineri din grupul de inițiativă și alți treisprezece tineri elevi de liceu din mediul rural și urban) precum și 20 de tineri de la Școala Gimnazială din comuna Mălureni.De asemenea se vor organiza campanii și întâlniri la care vor participa și alți tineri din liceele piteștene!

 

0 Shares:
You May Also Like