Fii creativ, exprimă-te! Creativitate, expresivitate, teatru forum!

O nouă activitate a proiectului Fii Original! Creativ, Încrezător, Pregătit pentru viață, s-a desfășurat în zilele de 29 și 30 Martie 2014, în ultimul weekend din Martie 2014.
Cursul Fii creativ, exprimă-te! a fost susținut de d-na psiholog Sanda Bâtan la Colegiul Național Ion I.C. Brătianu, unde învață mai bine de jumătate dintre tinerii participanți la acest proiect.Obiectivele acestui curs au fost stimularea expresivității și creativității prin metode de educație nonformală și psihoterapeutice precum exerciții de sculptură corporală, scriere creativă, tehnici de vizualizare creativă, tehnici de teatru creativ și de descătușare a ideilor și teatru forum.

Tinerii pregătesc în luna Aprilie 2014o piesă de teatru forum, ce va folosită pentru a antrena tineri din liceele piteștene într-o serie de dezbateri pe tema prevenirii drogurilor și adicțiilor în general ce se vor desfășura în cadrul aceluiași proiect în luna Mai 2014.
Ce este teatrul forum?! O formă de teatru interactivă, în care se dezbat teme de actualitate și probleme cu care se dezbat tinerii; pe parcursul unei piese de teatru, spectatorii se pot substitui actorilor și pot influența scenariul se pun astfel inșiși în locul unor personaje care se confruntă cu diferite probleme și caută soluții. Unul dintre obiectivele cursului Fii creativ, exprimă-te! a fost tocmai pregătirea tinerilor voluntari pentru aplicarea acestei metode în liceele piteștene în lunile ce vor urma!

Proiectul Fii Original! Creativ, Încrezător, Pregătit pentru viață este implementat de Asociația Imago Mundi și finanțat prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.2 Inițiative ale Tinerilor. Activitățile sunt desfășurate în parteneriat cu Colegiul Național Ion I.C. Brătianu și cu Școala Gimnazială Mălureni și sunt destinate unui număr de 25 de tineri din mai multe licee din municipiul Pitești și 20 de elevi de gimnaziu care vor lua parte la activități între Ianuarie – Septembrie 2014! Cum este să fii tânăr, creativ, aparte și cum poți face față efectului de turmă, curent ce ne determină pe mulți să adoptăm aceleași opinii, idei, comportamente (pentru că este cool), să mâncăm la fel, să avem o atitudine agresiv defensivă, să avem dispute și nu dialoguri? Activitățile se desfășoară de-a lungul a 9 luni și vor consta în 4 cursuri de formare având drept teme principale dezvoltarea personală și stabilirea unei strategii de viață, prevenirea adicțiilor, dar și vizite tematice atât în municipiul București cât și în zona Sibiului, ateliere de creație, campanii de conștientizare pe tema prevenirii consumului de alcool, droguri și tutun în rândul tinerilor din liceele piteștene!

0 Shares:
You May Also Like