Imago Mundi, LA MULȚI ANI! O vară activă, cu voluntari și povești faine!

Vara aceasta voluntarii Imago Mundi au desfășurat și au luat parte la o serie de activități și cursuri de formare, atât în cadrul unor Proiecte finanțate prin programul Erasmus+ de alte organizații și instituții, cât și ca parte a unor activități desfășurate de asociația noastră în parteneriat cu organizații din Pitești, sau ca parte a Inițiativei de Tineret pe care o implementăm în prezent! În plus, de la AN din România a venit vestea bună că proiectul nostru Communicate, connect with the world! For better job, better life! depus la 30 Aprilie 2014 a fost aprobat și a obținut finanțare! Astfel un schimb de tineri se va desfășura în luna Noiembrie 2014 în județul Argeș, cu participanți din Belgia, Olanda și Portugalia, având drept tematică dezvoltarea abilităților de comunicare a tinerilor pentru a crește șansele acestora la angajare!Și cum la fiecare sfârșit de August, sărbătorim încă un an de activitate, LA MULȚI ANI Imago Mundi, pentru cei 6 anișori de activitate!

Dar ce au făcut voluntarii noștri vara aceasta, între plajă și mare!?

Un nou curs de formare în cadrul proiectului Fii Original! Creativ, Încrezător, Pregătit pentru viață, s-a desfășurat între 16-18 august 2014 la tabăra de tineret a DJTS Sibiu din Ocna Sibiului.Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea Inițiative ale Tinerilor și se desfășoară între lunile Ianuarie – Septembrie 2014 având drept principal obiectiv dezvoltarea personală a tinerilor!Timp de 3 zile cei 25 de participanți, elevi de liceu și gimnaziu au participat la sesiuni de lucru ce au abordat tematici precum Autocunoaştere şi alegerea carierei, Ce trebuie să ştiu atunci când aleg o profesie?, Marketing personal, Planul meu de carieră, Planul meu de dezvoltare personală. Acestea au oferi informații extrem de utile pentru tineri, venind după mai multe etape de consolidare și punere în valoare a unor cunoștințe și noi abilități pe parcursul a 9 luni de proiect. Tinerii participanți la acest curs de formare vor organiza sesiuni și ateliere de lucru pe temele abordate în liceele și școlile piteștene în cadrul unei campanii, parte a proiectului Fii Original! Creativ, Încrezător, Pregătit pentru viață! în cursul lunii Septembrie 2014!

Doi dintre voluntarii noștri au participat la schimburi de tineri în Grecia și Polonia, desfășurate de alte asociații. Voluntarii noștri au aplicat și au fost selectați! Un motiv de mândrie și de bucurie pentru noi, dat fiind că suntem convinși că experiențele lor le vor fi utile în planul dezvoltării personale dar și în activitățile pe care le vor desfășura pe viitor în cadrul asociației!

Constantinescu Teodor a participat la schimbul de tineri ce s-a desfăsurat în Nasutow, Polonia în perioada 18-24 august 2014. Proiectul Unchain Human Rights a implicat participanți din Polonia, Spania, Romania, Turcia și Portugalia.Partenerul roman a fost organizația APLIC din municipiul Pitești. Tema proiectului a fost promovarea drepturilor omului și dezvoltarea abilității tinerilor de a își cunoaște drepturile și a lupta pentru acestea!
Perjoiu Mădălina a luat parte la schimbul de tineri City Bound desfășurat de organizația elenă Asante, având ca partener din România, asociația Urbaniac din București! Acesta s-a desfășurat în Atena,Grecia între 2-9 August 2014!

Pe 17 Iulie 2014 a avut loc atelierul Te accept! Este suficient?. Acesta a fost centrat pe prevenirea discriminării și prejudecăților. Atelierul s-a desfășurat la Școala gimnazială Zărnești din Mălureni și la aceasta au participat 33 de tineri și voluntari. Au fost dezbătute aspecte legate de concepte precum discriminarea de rasă, vârstă, gen, categorie socială, prejudecățile existente în societate . Am încercat să aflăm împreună care sunt cauzele ce duc la atitudini discriminatorii, cum putem schimba aceste atitudini și cum putem deveni cu toți mai toleranți!
Dezbaterea a fost organizată ca parte a proiectului Fii Original! Creativ, încrezător, pregătit pentru viață! finanțat de Comisie Europeană prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.2 Inițiative ale Tinerilor, ce se desfășoară în perioada Ianuarie – Septembrie 2014!

Pe 10 Iulie 2014 cu sprijinul Europe Direct Argeș și al Bibliotecii Județene Dinicu Golescu Argeș, Asociația APLIC, în colaborare cu Asociația Initiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi, a susținut un curs de formare referitor la managementul proiectelor în contextul unor programe europene pentru tineret. Șansa participării a fost acordată tinerilor care lucrează în cadrul unor organizații nonguvernamentale și care sunt interesați în a scrie proiecte viitoare.În acest moment de altfel, o echipă de 10 voluntari lucrează la scrierea unor noi propuneri de proiect ce vor fi depuse la termenul de 1 Octombrie 2014 prin programul Erasmus+!
După o vară ,,fierbinte,, plină de activități, ne pregătim pentru o toamnă plină de evenimente , Proiecte noi, voluntari noi și sperăm înființarea unor centre de voluntariat Imago Mundi în județul Argeș!

8

0 Shares:
You May Also Like