Youth Unemployment : Lost and Found! 11- 21 July 2013!

Schimbul de Tineri Youth Unemployment : Lost and Found! , proiect în care  care Asociația Imago Mundi este partener, s-a desfășurat între 11 – 21 Iulie 2013 în Almelo, Olanda! Tineri greci, români, olandezi, au dezbătut asupra șomajului în rândul tinerilor, au realizat campanii PR de conștientizare a tinerilor, dar și a autorităților asupra efectelor acestui fenomen!

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană, prin programul Tineret în Acțiune , acțiunea 1.1 Schimburi de Tineri și coordonat de Scoop Welzjin din Olanda, având ca parteneri, Asociația Imago Mundi și Youthfully Yours din Grecia!

Schimbul nostru de tineri a avut un caracter aparate datorită condițiilor în care s-a desfășurat: cea mai mare parte a activităților a avut loc la NAXT un centru multimedia foarte modern, din micul orășel Almelo, unde am stat în primele 7 zile ale schimbului. Pe lângă dezbaterile pe tema șomajului, profesori specializați de la NAXT au oferit participanților workshopuri de graphic design, fotografie, editare video și audio, pentru ca mai apoi tinerii să dezvolte   montaje video ca parte a unor PR campaigns pe tema șomajului!  Au urmat trei zile în Amsterdam, unde pe lângă vizitele culturale, au avut loc și activități de evaluare a schimbului de tineri în sine. Un alt caracter aparte al acestui schimb de tineri, este dat de faptul că activitățile vor continua la nivel local în fiecare din cele trei țări implicate, până în noiembrie 2013!

Pe 25 Iulie 2013, a avut loc o întâlnire a voluntarilor Imago Mundi, alături de colegi de-ai lor din liceele piteștene, prilej pentru o prezentare a celor mai importante aspecte de pe parcursul schimbului de tineri! Întâlnirile și activitățile pe tema șomajului vor continua pe 24 August 2013, când Centrul Europe Direct Argeș, va găzdui o nouă întâlnire a voluntarilor și simpatizanților Imago Mundi! Imagini din 25 Iulie 2013!

0 Shares:
You May Also Like