Roxana Bărbulescu și Imago Mundi! Voluntari și poveștile lor!

Povestește-ne cum ai aflat despre Imago, ce te-a făcut să vrei să faci parte din echipă. Clasa a X-a, anul 2017. Colegiul Național Zinca Golescu & cea mai minunată profesoară din toate timpurile, Aida Grecu. Îmi amintesc perfect- era o zi de joi și tocmai terminasem ora de engleză; pe fugă, doamna profesoară ne-a spus despre un curs de formare elev – profesor la care urma să participe în weekend și s-a întâmplat să aibe un loc liber. Era în perioada în care doream să experimentez, să mă descopăr, so I had to jump in. Un weekend întreg, plin de experiențe noi, „aha” moments și oameni super faini. La final, când Costin ne înmâna certificatele de participare și mi-am dat seama că s-a terminat, I knew that it was my place and this was just the beggining of the story.

Un proiect sau o activitate de care iți aduci aminte cu mare placere. De ce? Sunt atâtea momente încât îmi este greu să aleg unul. Fiecare activitate a avut povestea, provocările și farmecul ei. Îmi amintesc cu nostalgie de toate schimburile de tineri și cursurile de formare, de prima dată când I have designed and facilitated an workshop, de saptamna altfel în care mergeam la câte 3 școli pe zi și de toți copiii, profesorii, voluntarii extraordinari pe care i-am întâlnit.

Cum te-a schimbat experiența Imago? Imago a fost pasul care m-a ajutat să fac tranziția de la cine eram la  momentul respectiv la cine visam să fiu. M-a transformat din eleva timidă, care nu își putea impune punctul de vedere și îi era teama să vorbească în fața unui public, într-un om asumat, deschis și care iubește să fie în mijocul oamenilor.

Cum ți-a folosit, mai tărziu, experiență Imago pe plan personal și profesional? Interacțiunea mea cu Imago a avut loc în perioada în care mă defineam, incearcam să mă descopăr și să îmi conturez o viziune în ceea ce privește parcursul profesional. Fiecare activitate m-a provocat să ies din zona de confort dintr-o anumită perspectiva și toate au contribuit la ceea ce sunt eu azi. Imago a fost contextul în care mi-am perfecționat both hard and soft skills. Imago a fost organizația în care am crescut și care m-a pregătit pentru ceea ce fac azi.

Cu ce te ocupi în prezent? Sunt studentă în anul III la Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine din cadrul ASE București și momentan lucrez la un proiect antreprenorial centrat chiar pe abilitățile pe care le-am deprins fiind voluntar și intern la Imago Mundi.

De ce ai recomanda tinerilor voluntariatul? Voluntariatul este lucrul care întregește experiență anilor de liceu, este activitatea care nu doar că iți dă încredere în tine și  e un minunat catalizator social, ci te îndeamnă să iți testezi limitele și să te descoperi. De ce să lași în mâinile Imago aceasta experiență? Pentru că este o comunitate care iți oferă cu adevărat oportunitatea să te dezvolți, ai autonomie și ești mereu ascultat, încurajat și înconjurat de oameni excepționali.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like