David Manu și Imago Mundi! Voluntari și poveștile lor!

Povestește-ne cum ai aflat despre Imago Mundi, ce te-a făcut să vrei să faci parte din echipă. Eu am aflat despre Imago într-o perioadă în care eram dornic să mă implic într-o comunitate de voluntari și să îmi dezvolt abilitățile sociale. Atunci, am auzit de la Maria Petrescu (stagiar Imago Mundi) despre asociație și mi-a stârnit curiozitatea. Nu știam la ce să mă aștept, ce fel de oameni voi întâlni sau la ce fel de activități voi participa, dar încă de la primul atelier am realizat că mi-am găsit locul. Am fost fascinat de usurința cu care se exprimau voluntarii mai vechi și de mediul social extraordinar de deschis și primitor. Astfel, am aplicat ca voluntar și am continuat să vin la activitățile Imago până când am fost chemat la o întalnire cu Costin care mi-a spus că sunt acceptat și m-a primit în familia Imago Mundi.

Un proiect / o activitate de care iți aduci aminte cu mare plăcere. De ce? O activitate Imago de care îmi aduc aminte cu mare bucurie este atelierul de educație nonformală care a avut loc pe 14 Noiembrie 2019. Acesta a marcat Ziua Internationala a Toleranței și au participat 20 de elevi de la Scoala Gimnazială Petre Tudose Malureni. Acest eveniment m-a marcat deoarece a fost prima dată când am fost pus în situația de a alcătui planul și materialul pentru un atelier Imago și de a prezenta tema în fața unor copii. Eram destul de timid iar emoțiile și-au făcut simțită prezența. Acela a fost momentul în care am reușit să depășesc anxietatea socială și să susțin activitatea cu succes și de aceea nu voi uita niciodată această experiență.

Cum te-a schimbat experiența Imago? Imago m-a schimbat scoțându-mă din zona de confort și expunându-mă unui mediu social minunat în care nu aș fi ajuns altfel. Am descoperit oameni care iți inspiră încredere și libertate de exprimare și astfel am putut să învăț și să mă dezvolt alături de Imago. Am învățat să iau în calcul mai multe perspective și opinii și să fiu mai deschis cu ceilalți.

Cum ti-a folosit, mai târziu, experiența Imago pe plan personal si profesional? Pe plan profesional m-a ajutat țn cadrul liceului. Am primit invitații la multe activitati si oportunități de voluntariat. Si in viitor, cand voi aplica la facultate, activitatea de voluntariat va fi mereu bine privită. Pe plan personal experienta Imago mă ajută constant în fiecare interacțiune socială, fie la școală, fie în timpul liber.

Cu ce te ocupi în prezent? În prezent sunt elev la Colegiul National I.C. Bratianu, în clasa a 11-a, profilul Științe ale Naturii.

De ce ai recomanda tinerilor voluntariatul? In opinia mea experiența de voluntariat este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poți face pentru tine. Este o oportunitate de a te dezvolta personal și profesional, de a învăța de la cei din jur și de a clădi prietenii si legaturi profunde.  Consider ca Imago Mundi este locul perfect pentru această experiență datorită atmosferei speciale și echipei de voluntari. Comunitatea este vie, deschisă și primitoare, programul nu este deloc strict, iar oportunitățile sunt endless … Aș recomanda orcui experienta IMAGO MUNDI.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like