Eye Opener, Finlanda, 18 -24 Octombrie 2011

Intre18 – 24 octombrie 2011, Dedu Constantin profesor de Istorie în comuna Mălureni şi membru al Asociaţiei Iniţiative şi Proiecte pentru Tineret Imago Mundi şi Tufeanu Ioan Daniel, elev la Colegiul Naţional I.C. Brătianu Piteşti şi voluntar al aceleiaşi asociaţii au participat la cursul de formare Eye Opener, organizat de Centrul pentru Mobilitate Internaţională, Finlanda.

Cei doi participanţi menţionaţi au fost selectaţi de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale prin programul Tineret în Acţiune, pentru a reprezenta România, în urma unei selecţii riguroase, dat fiind că numai două persoane din România au luat parte la acest eveniment.

 Acest curs internaţional de formare a avut drept scop formarea tinerilor pentru derularea de proiecte prin programul Tineret în Acţiune, acţiunea 1.1 – Schimburi de Tineri. Au mai participat la curs tineri din Finlanda, România, Islanda, Letonia, Lituania, Slovenia, Olanda, Slovenia, Belgia, Ungaria, Danemarca şi formatori din Finlanda, Portugalia şi Marea Britanie.

 Dorim să mediatizăm această participare şi implicit programul Tineret în Acţiune pentru că aceste proiecte oferă o descriere tinerilor români, dau acces la alte culturi şi mentalităţi şi nu în ultimul rând prin contactele şi conduita noastră, a celor care luăm parte la asemenea cursuri sau proiecte, putem schimba mentalitatea şi imaginea despre România a celor din Europa. Pentru a prezenta ţările participante s-a organizat şi o seară internaţională pe parcursul căreia am prezentat informaţii, imagini dar şi produse tradiţionale româneşti. O urmare importantă a participării noastre la curs este că am iniţiat deja contacte cu participanţii din Danemarca pentru a desfăşura la anul un schimb de tineri, prin care tineri danezi să viziteze judeţul Argeş şi să cunoască cu adevărat realităţile şi situaţia din România, să scape de prejudecăţi şi să lucreze alături de tineri români.

[slideshow]

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like