+ Care, mid – term meeting. Asistență tehnică pentru organizațiile de trimitere voluntari prin EUAV

O nouă activitate a proiectului de asistență tehnică + Care, finanțat prin inițiativa EU Aid Volunteers a Comisiei Europene a avut loc în Atena, Grecia între 26 februarie – 1 martie 2019 cu sprijinul partenerului nostru Action Aid Hellas.

Întâlnirea a avut drept scop evaluarea a ceea s-a realizat deja la nivelul consorțiului pentru promovarea inițiativei EU Aid Volunteers în țările partenerilor, planificarea viitoarelor activități, precum și desfășurarea a două cursuri de formare care să ne permită să sprijinim organizațiile care doresc să obțină certificare pentru a trimite voluntari în țări din afara Europei și să le oferim informații și răspunsuri la întrebările lor pe anumite tematici. Astfel pe 27 februarie 2019, participanții la întâlnire au luat parte la worskhopul având drept tematică ’’Monitorizare și mentorat pentru voluntari EUAV’’, susținut de Lena Panagiotarea, iar pe 27 februarie 2019 s-a desfășurat workshopul cu tema ‘’ Securitatea si managementul voluntarilor în context EUAV‘’, susținut de Ofelia Garcia Perez.

În ultima zi a întâlnirii noastre, Martina Palazzo a susținut un atelier despre comunicare și evaluare în contextul implementării proiectelor EUAV. Întâlnirea a trasat de asemenea și noi direcții pentru consolidarea organizațiilor din cadrul consorțiului care activează ca și puncte de informare pentru program în țările lor, așa cum este Asociația Imago Mundi pentru România.

Imago Mundi a fost reprezentată la întâlnirea din Atena de lucrătorii de tineret Constantin Dedu și Sanda Bâtan, care vor coordona activitățile de promovare a inițiativei EUAV la nivel național. Pe pagina de facebook a Asociației Imago Mundi, vom posta informații despre oportunități de voluntariat și de formare în cadrul inițiativei, dați un like să aflați noutățile – facebookImagoMundi.

Mai multe despre proiectul + Care în articolul nostru – + Care. Incurajarea certificării și întărirea capacităților de management a organizatiilor de trimitere din progr. EUAV .

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like