E vorba despre comunicare…

Sâmbătă, 08 octombrie 2022, la Colegiul Național Ion C. Brătianu din Pitești a avut loc atelierul „E vorba despre comunicare…” activitate desfășurată de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi. 

Atelierul face parte din activitățile proiectului Youth Friendly Administrations, proiect finanțat prin programul Erasmus+, coordonat de Asociația Your Missing Element din Spania, KA2, având ca parteneri Asociația Imago Mundi și asociația Oriel din Italia. La atelier au participat profesori, elevi și voluntari ai Asociației Imago Mundi, iar activitățile au fost conduse de Cristina Atanasescu, profesor la Colegiul Național Ion C. Brătianu, Pitești, și de Iuliana Roman, profesor la Colegiul Național Zinca Golescu, Pitești, în calitatea lor de voluntari și lucrători de tineret ai asociației Imago Mundi. 

În prima parte a atelierului a fost prezentat participanților proiectul, tema acestuia, precum și activitățile desfășurate în reuniunea de proiect ce a avut loc în perioada 1-6 iulie 2022, în Spania, rezultatele reuniunii. Au urmat un număr de activități non-formale pe tema autocunoașterii și a comunicării, comunicarea fiind una dintre componentele esențiale pentru realizarea unei colaborări eficiente între tineri și factorii politici decidenți în administrația publică locală. 

Întâlnirea a prilejuit și informarea elevilor din cele două colegii cu privire la ce înseamnă proiectele Erasmus desfășurate de Asociația Imago Mundi pentru tineri, ce implică a fi voluntar, plus valoarea în formarea tinerilor pentru viitor adusă de acțiunile de voluntariat desfășurate în cadrul asociației.

Feedbackul de la finalul atelierului a fost excelent, participanții dorind să participe și în viitor la astfel de activități care ”inspiră”, ”aduc energie”, ”stimulează creativitatea”, care favorizează introspecția, dar și ”comunicarea eficientă, legarea de prietenii”.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like