Alege, Votează, Contează!

Vineri, 26 august 2016, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș, a fost gazda unui eveniment important susținut de voluntarii Imago Mundi. Evenimentul face parte din proiectul „Youth Ambassadors”, finanțat de Volonteurope.

Astfel, „Alege, Votează, Contează!”, activitatea ce a adus în discuție cetățenia activă, a adunat vineri un număr semnificativ de participanți dornici de implicare și entuziaști. Oriana Popescu, ambasador al tinerilor în cadrul proiectului și o echipă de voluntari Imago Mundi au desfășurat un atelier în care tinerii invitați au dezbătut conceptul de cetățenie activă. Ulterior, pe echipe au avut sarcina de a găsi o problemă în comunitatea lor și de a o rezolva printr-un proiect. Echipele au trebuit să se folosească de resurse minime din comunitate și să prezinte și un plan de acțiune.

Capturet.PNG

Participanții au fost foarte receptivi și au răspuns prompt la cerințe, iar în momentul prezentării proiectelor s-au purtat discuții serioase pro și contra care au oferit o imagine de ansamblu a ceea ce se poate face într-o comunitate cu resurse minime.

În final tinerii au ajuns la concluzia că doar implicarea și devotamentul fac diferența și că se pot face multe lucruri de calitate dacă fiecare dintre noi, cetățeni ai unei țări în continuă dezvoltare am apela la simțul civic și am lăsa deoparte indiferența.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like