Andei Suhani și Imago Mundi! Voluntari și poveștile lor!

Povestește-ne cum ai aflat despre Asociația Imago Mundi,cum ai devenit voluntar, ce te-a făcut să vrei să faci parte din echipă? In vara lui 2019, Răducu Căvescu (un vechi voluntar din Imago) mi-a propus să particip într-un proiect Erasmus la Sighișoara. Eu deja participasem la alte proiecte Erasmus+ și știam cum stă treaba. Evident că nu am refuzat și astfel am aflat de Imago Mundi. Timp de 10 zile, am fost constant uimit, de cât de plăcut si fain este să faci parte dintr-un colectiv care isi doreste sa dea mai departe și la final mi-am dorit atât de tare sa fac parte din Imago, încât Costin m-a acceptat 😊.

Un proiect / o activitate de care îți aduci aminte cu mare plăcere. De ce? De fiecare dată când îmi aduc aminte de proiectul de la Sighișoara, îmi apare zâmbetul pe buze și mă cuprinde un fior în tot corpul. Emotiile și sentimentele, modul în care am interacționat cu ceilalți, până și frumusețea orasului, s-au contopit și au creat un tot magnific.

Cum ți-a folosit, mai târziu, experiența Imago pe plan personal și profesional? Datorită faptului că studiez in Olanda, experiența Imago mi-a oferit un „push from behind”. Ideea de activități nonformale e destul de predominantă mai spre vest, iar cu experiența pe care am capătat-o, am reușit sa mă adaptez mult mai repede la o nouă societate.

Cu ce te ocupi în prezent? Sunt student in anul 1 la Psihologie în Olanda, in cadrul University Of Twente.

De ce ai recomanda tinerilor voluntariatul? Orice experiență de voluntariat, nu doar că ajută pe plan profesional, deschide noi porți către noi oportunități. Cunoști persoane noi, înveti lucruri noi, te simți bine și într-un final și împlinit (așa cum mi s-a întâmplat și mie). Imago este recomandarea mea, doar prin faptul că se ocupă cu activitati nonformale, ceva super fun, interactiv și benefic pentru orice persoană. Dar ce am iubit eu cel mai tare cât am fost parte din Imago, a fost echipa din spate. Costin este o persoană minunată, ce depune o gramadă de efort pentru a oferi oportunități copiilor de orice fel de a se dezvolta. Aura este ca o a doua mamă. Mereu fericită, bine dispusă și activă, am simțit susținere din partea ei de fiecare dată.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like