Metode și Resurse pentru un Atelier despre Explorarea Creativității!

Asociația Imago Mundi este parteneră în proiectul Find your talent, Work on your skills, un parteneriat strategic coordonat de Asociația Avedan din Olanda, finanțat prin programul Erasmus+, acțiunea 2 Parteneriate Strategice în domeniul tineretului. Prin acest proiect, alături de Avedan și Imago Mundi, alte două organizații, Youth Act din Polonia și Idrops din Belgia, desfășoară activități în intervalul 2019 -2021 pentru a explora metode prin care să îi încurajeze pe tineri să își descopere și valorifice potențialul artistic. Într-o lume afectată de pandemie și într-un context în care mulți tineri nu mai au motivație pentru învățare de nici un fel, un proiect despre creativitate și potențialul fiecăruia devine și mai important. Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul proiectului,  findyourtalent.eu.

Lucrătorul de tineret și formatorul Aura Constantinescu a desfășurat cu un grup restrâns, de 10 tineri, un Atelier despre metode pentru explorarea creativității, Sâmbătă 31 Octombrie 2020.  Aura a folosit competențele însușite pe parcursul proiectului nostru, dar și prin participarea ei la  cursul Erasmus+, Chance To Update – Complete Erasmus+ Course,  susținut de mai mulți formatori internaționali talentați printre care și Aliaksej Burnosenka. O sesiune minunată despre creativitate susținută de acesta este disponibilă online  aici: Workshop on Creativity – trainer, Aliaksej Burnosenka.

O prezentare Power Point realizată de Moley Htar Maung, care a sintetizat aici sesiunea despre Creativitate sustinuta de Aliaksej Burnosenka in cadrul cursului Chance to Update, poate fi descărcată aici – Developing your Creativity Molley HM, informațiile sunt foarte utile! Principalele metode prezentate sunt Fishbone Diagramming, Mind Mapping, Six thinking hats, Theory of Inventive Problem Solving.

Atelierul despre metode pentru explorarea creativității, Sâmbătă 31 Octombrie 2020 este sintetizat în documentul PDF care poate fi descărcat aici, Atelier, Metode pentru explorarea Creativității . Atelierul cu o durată de 60 de minute conține secvențe și metode de educație nonformală dar și tutoriale care pot fi folosite inclusiv pe parcursul unui atelier adaptat pentru mediul online pe aceeași temă. Imagini de la atelierul de sâmbătă sunt disponibile aici pe albumul de pagina Asociației Imago Mundi – Workshop about Creativity 31st of October 2020. 

Puteți vizualiza info mai detaliate despre conținutul atelierului și resursele utilizate  mai jos, sau poate fi descărcat dacă dați un click aici: Atelier, Metode pentru explorarea Creativității .Urmăriți-ne pe website-ul nostru și pe social media pentru noi resurse de educație nonformală!

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like
Vezi articol

Raport Anual Imago Mundi 2021

Anul 2021 a fost cum ... a fost! Dar echipa Imago Mundi a continuat să dezvolte diferite activități educaționale, cu sprijinul unor tineri voluntari și cadre didactice ...