Lucia Alexandra Brînaru și Imago Mundi! Voluntari și poveștile lor!

Povestește-ne cum ai aflat despre Imago / cum ai intrat, ce te-a facut să vrei sa faci parte din echipă? De Imago Mundi m-am împiedicat în liceu, într-una din Săptămânile Altfel, și-am căzut printre oameni atât de faini că n-am mai vrut să mă ridic de-acolo. Funny story, când am vrut să intru pe bune în asociație n-am luat la interviu. Dar, așa perseverentă și scaiete cum sunt, m-am agățat de Imago pe la toate activitățile până m-au făcut insider, că nu se putea să pierd eu comunitatea asta superbă. Ce m-a făcut să vreau să fac parte din asociație? Imago rămâne singurul loc cu oameni care răspândesc fericire atât în exterior, cât și printre ai lor. Din toate proiectele și organizațiile cărora m-am alăturat de-a lungul timpului, spun cu mâna pe inimă că doar la Imago am văzut oameni care să se îngrijească constant atât de comunitatea pentru care lucrează, cât și de cea cu care lucrează.

Un proiect / o activitate de care iti aduci aminte cu mare placere. De ce? Deși îmi e greu să aleg, pentru că toate mi-au plăcut la nebunie, trebuie să fiu puțin orientată către sine și să vorbesc de atelierele de Language Coffee pe care le-am ținut eu, înainte să plec la facultate (ce să vezi, la Limbi Străine). Nu numai că am căpătat foarte multă încredere în sine ca urmare a feedback-ului pozitiv, dar am și învățat ce am de corectat, ce pot să fac mai bine, ce pot să schimb. Critica constructivă nu e întotdeauna ușor de oferit, însă la Imago întotdeauna găsești!

Cum te-a schimbat experienta Imago? A spart, la propriu, barierele zonei mele de confort și m-a transformat în persoana care sunt astăzi. Acum știu ce vreau de la mine și, cel mai important, știu că pot să ajung acolo unde vreau dacă depun efortul necesar.

Cum ti-a folosit, mai tarziu, experienta Imago pe plan personal si profesional? Personal, repet, m-a schimbat complet. Dacă n-aș fi decis atunci să mă lipesc de oamenii aceștia extraordinari, nu cred că aș fi unde sunt acum sau că aș avea planurile de viitor, dorințele pe care le am. Profesional, mi-am dezvoltat extrem de multe skill-uri, de la vorbitul în public (care mă terifia) până la management-ul problemelor, de la independență până la lucru în echipă, de la predare/instruire până la învățare. Să nu mai zic de networking și legăturile cu care am rămas, prieteniile pe care le-am format, atât cu tineri minunați din comunitatea mea cât și cu oameni din afara ei!

Cu ce te ocupi in prezent?  Sunt studentă în anul II la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, specializarea Engleză – Neerlandeză.

De ce ai recomanda tinerilor voluntariatul? Faceți voluntariat! Oriunde!

Aveți atât de multe de învățat din activitățile de acest tip că mi-ar lua prea mult spațiu să enumăr aici toate beneficiile. Cel mai important, însă, e că voluntariatul vă ajută să vă cunoașteți pe voi, să aflați ce vă place să faceți și ce nu, să vă găsiți un drum în viață. În același timp, vă oferă ocazia să dați înapoi comunității, să o faceți mai bună prin acțiuni simple. Veți fi raze de soare în viețile oamenilor din jurul vostru!

Cât despre Imago Mundi … E cel mai bun loc în care puteți evolua. Pe bune. Au cele mai variate activități, schimburi de tineri, formatori bine antrenați, oameni înțelegători. Găsiți înțelegere și ajutor, critică constructivă, oportunități noi… E păcat să ratați!

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like