Sărbătorile vin… cu Imago Mundi & Reaching Out Romania

În data de 16 decembrie 2023, la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea, Pitești, s-a desfășurat activitatea cu tema SĂRBĂTORILE VIN, activitate ce face parte dintr-un proiect în care Asociația Imago Mundi este partener, alături de Asociația Reaching Out, proiect ce are drept scop evidențierea beneficiilor muzicii și jocului în dezvoltarea personală și în autocunoaștere.

În cadrul acestei activități, membrii echipelor formate din elevi voluntari de la Colegiul Național ,,Ion C. Brătianu” , Colegiul Național ,,Zinca Golescu” și beneficiare de la Centrul Reaching Out au împărtășit pe rând informații despre ei înșiși (hobby-uri, talente, experiențe din trecut, amintiri din copilărie etc.) și au participat la activități de grup, jocuri tematice care, cu ajutorul muzicii, te invită să privești în interiorul tău, să te autodescoperi și te introduc în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

La debut, prof. Iuliana Roman a introdus participanții în spiritul temei și a folosit in acest sens un joc de cunoaștere: DOUĂ ADEVĂRURI ȘI O MINCIUNĂ în cadrul căruia participanții și-au antrenat capacitatea de a îi înțelege pe ceilalți și au învățat să fie atenti la detalii.

S-a continuat cu împărțirea participanților în grupe de câte doi și, la indicațiile doamnei profesor Cristina Atanasescu, unul dintre cei doi a început să deseneze un om de zapada, tinand o farfurie de carton pe cap și ajutându-se de instrucțiunile partenerului de grup, după care locurile au fost schimbate. La finalul jocului am ,,împodobit,, cu aceste desene un brad de Crăciun.

Am continuat cu un joc de BINGO pe teme de sărbători de iarnă, joc în cadrul căruia câștigătorii au fost răsplătiți cu premii dulci, am cântat colinde și am incheiat cu câteva gânduri despre ce au insemnat întâlnirile cu IMAGO MUNDI pe parcursul anului 2023 și despre ce urmează să facem în viitor. La final fetele de la Reaching Out au primit de la voluntarii din cele două licee cadouri cu fruncte și dulciuri.

Activitatea a avut loc la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea, Pitești, fiind susținută de profesor Cristina Atanasescu și profesor Iuliana Roman, lucrători de tineret Imago Mundi.

 

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like