Zilele Europei, zilele diversităţii !

Între 5 şi 8 mai 2010 a avut loc activitatea Zilele Europei, zilele diversităţii parte a proiectului EU puzzle, finanţat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acţiune şi implementat de Asociaţia Iniţiative şi Proiecte pentru Tineret Imago Mundi.

În şcolile din comunele Mălureni, Brăduleţ, Hârseşti şi la Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 19 din municipiul Piteşti s-au desfăşurat dezbateri asupra Uniunii Europene prin prisma a ceea ce elevii au aflat despre aceasta pe parcursul proiectului. S-au prezentat informaţii despre semnificaţia zilei de 9 mai. Elevii au dezbătut aspecte legate de diversitatea culturală a Europei, dat fiind că Uniunea Europeană reprezintă o multitudine de culturi şi naţiuni.

Pe data de 08 mai 2010 elevi implicaţi în proiect au luat parte la o vizită tematică în zona Olteniei, au vizitat lăcaşuri de cult dar şi Parcul Memorial Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu. Această vizită a oferit un cadru adecvat pentru o dezbatere asupra culturii româneşti şi a locului său între celelalte culturi europene; elevii au prezentat informaţii asupra unor personalităţi culturale şi artistice româneşti cunoscute în Europa şi în lume. Lângă Coloana Infinitului, în amurg, elevii au concluzionat că şi noi am oferit şi putem oferi în continuare  valori Europei şi că românii au potenţial şi pot avea şansa unei vieţi mai bune, în ciuda tuturor problemelor cu care ne confruntăm în prezent.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

EU Comunic

Sâmbătă 27 martie 2010, a avut loc în municipiul Piteşti, activitatea EU comunic parte a proiectului EU puzzle,…