Dezbatere despre Șomaj în rândul tinerilor!

Pe 27 Aprilie 2013 , la Centrul Europe Direct Argeș, a avut loc dezbaterea ,,Șomajul în rândul tinerilor,, provocări și soluții.Activitatea a fost desfășurată în parteneriat de Asociația Imago Mundi și Centrul Europe Direct Argeș – Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș. La dezbatere au participat 25 de voluntari și elevi de la mai multe licee din municipiul Pitești. Au fost atinse subiecte precum : România, șomaj, stat, societate!, Eu, educația și piața muncii!, Obstacole pe piața muncii, Oportunități la angajare!, Angajare –  afară sau în țară?

Dezbaterea a avut loc în contextul în care Asociația Imago Mundi  este partener cu Scoop Welzjin din Olanda și cu Youthfully Yours din Grecia, în desfășurarea unui proiect finanțat prin programul Tineret în Acțiune, Youth Unemployement : Lost and Found! 1mai – 31 noiembrie 2013, în cadrul căruia 13 voluntari ai Imago Mundi și studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și doi lucrători de tineret, vor participa la un schimb de tineri între 11 -21 iulie 2013!

Dezbaterea a avut un caracter informativ, dar mai ales un cadru pentru tineri de a dezbate cum pot fi mai competitivi pe piața muncii, ce pot face la nivel individual pentru a se pregăti mai bine, care este raportul dintre ceea ce înveți la școală și abilitățile de viață pe care fiecare trebuie să le dezvolte pentru o viață dinamică și pentru succes? Seria acestor dezbateri va continua în cadrul proiectului atât înainte cât și după schimbul de tineri și va implica un număr mai mare de participanți din liceele argeșene!

0 Shares:
You May Also Like