Pentru că și noi prețuim natura! – 3 Martie 2012

Sâmbătă 10 martie 2012, între orele 09.30 – 12.30, a avut loc la Școala cu clasele I-VIII Petre Tudose Mălureni, activitatea Pentru că și noi prețuim natura! din cadrul proiectului Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea!

  Activitatea a fost desfășurată în parteneriat de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi și Școala cu clasele I-VIII Petre Tudose Mălureni.

 Proiectul Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea! este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.2 Inițiative ale Tinerilor și implementat de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi; proiectul se va desfășura în perioada decembrie 2011- iunie 2012.

La această activitate au participat voluntari ai  Asociației Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi implicați în organizarea proiectului și 23 de elevi ai Școlii cu clasele I-VIII Petre Tudose Mălureni, precum și elevi de la mai multe licee din municipiul Pitești (Liceul Economic Maria Teiuleanu, Liceul Teoretic Ion Barbu, Colegiul Național I.C. Bratianu, Colegiul National Alexandru Odobescu).

 Aceștia au pus bazele Clubului Eco – Mălureni Activitatea a cuprins o prezentare a acțiunilor ce se vor desfășura in cadrul Clubului Eco Mălureni în perioada martie – iunie 2012 ( activități de ecologizare, drumeții pe Valea Vâlsanului, dezbateri, activități d reamenajare a unor grădini din jurul școlilor). În prima parte a activității s-au prezentat filme și imagini cu activitățile de ecologizare  la care au luat parte elevii din comunitate pe parcursul ultimilor ani ani.

Domnul Marin Toma de la Grupul pentru Educație și Ecologie Argeș a luat parte la activitate și a acordat diplome elevilor care s-au implicat în  campania Let s do it, Romania 2011 . S-a organizat  o dezbatere pe tema unor situații problemă cu care se confruntă Valea Vâlsanului, jocuri interactive cu teme ecologice. Ne dorim ca prin acest club sa dezvoltăm și mai mult sentimentul de prețuire a mediului înconjurător!

Multumim tuturor partenerilor nostri media care au contribuit la mediatizarea evenimentului. Mai multe informatii si imagini de la activitate pe pagina noastră de facebook!

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like