Un nou proiect, TBridges!

11218062_1419553315041613_73503460494867295_nAsociaţia Imago Mundi a fost implicată într-o campanie pe tema izolării rurale a cetățenilor din Europa încă din septembrie 2014. De atunci am făcut eforturi continue de a ne crește capacitatea de a răspunde la problemele și nevoile tinerilor din zonele rurale. Așadar, ne-am implicat organizația și voluntarii să contribuie la dezvoltarea rurală, în special prin a sprijini tinerii din zonele rurale și crescându-le șansele de angajabilitate prin oferirea de pregătire adecvată și experiență profesională. Unul dintre aceste proiecte este proiectul Tbridge!

Asociația Imago Mundi este acum parteneră într-un proiect Capacity Building alături de organizații din Europa și Africa. Este primul proiect care ne oferă șansa de a depăși barierele Europei și de a ne conecta cu organizații de pe alt continent. Este de asemenea un mod de a folosi experiența acumulată până acum prin proiectele și activitățile noastre din domeniul antreprenoriatului în combaterea izolării rurale și creșterea angajabilității în rândul tinerilor.

Proiectul este finanțat prin programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 2: Capacity Building for Youth in ACP countries, Latin America and Asia. Având un parteneriat strâns cu 6 instituții și organizații din 5 țări europene și africane, coordonatorul proiectului este Academy of Entrepreneurship Astiki Etaira din Grecia. Asociația Imago Mundi este parteneră alături de Action Synergy SA din Grecia, Pegasus University din Napoli, Italia, organizația Atelier Mar din Mindelo, Capo Verde și International Exchange Community din Accra, Ghana. Fiecare partener are propria experiență, așa cum și Imago Mundi are experiență în lucrul cu tinerii din zonele rurale, în domeniul antreprenoriatului și angajabilității tinerilor.

Obiectivul general al proiectului – Capacity Building for Youth Workers to bring tourism bridges between Africa and Europa, martie 2015  – octombrie 2016, este de a îmbunătăți calitatea lucrului cu tinerii și educației non-formale în țările partenere din Africa și de a promova cooperarea dintre țările europene și cele africane în domeniul lucrului cu tinerii. Prin proiect ne dorim să creștem rata angajabilității tinerilor în domeniul turismului, care este una dintre cele mai promițătoare industrii atât în Europa, cât și în Africa.

Pentru a promova acest obiectiv, în cadrul proiectului se vor organiza un seminar transnațional în Atena (iulie 2015), 2 cursuri de formare de tip Capacity Building (Mindelo, Capo Verde – decembrie 2015; Accra, Ghana – octombrie 2016) și un curs online (ianuarie – septembrie 2016) pentru a pregăti lucrătorii de tineret din țările partenere pentru organizarea de activități de învățare non-formală și informală pentru dezvoltarea de aptitudini în rândul tinerilor, necesare în domeniul turismului, și pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul celor din domeniu. Prin turism sustenabil intenționăm să creștem interesul pentru agroturism ca oportunitate de angajare pentru tinerii din Europa și Africa.

Din partea asociației Imago Mundi, participanții la activitățile proiectului sunt tinerii voluntari și lucrători de tineret din zonele rurale ale județului Argeș, România. 2 dintre cei 3 membri ai echipei de management a proiectului provin din zone rurale ale României. Teodor Constantinescu și Mihai Bulea, voluntari Imago Mundi de mulți ani, și acum lucrători de tineret, își vor folosi experiența acumulată în timpul implementării de proiecte internaționale ca Tbridge. Prin acest proiect, suntem încrezători că vom învăța cu toții mai multe despre sustenabilitate în zonele rurale care pot folosi turismul ca mod de viață, și că vom putea împărtăși cunoștințele proaspăt dobândite în urma proiectului de-a lungul anilor cu partenerii noștri din România și din rețeaua Volonteurope!

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like