Stil de viață sănătos!

    Sâmbătă 3 martie 2012, între orele 09.30 – 12.30, a avut loc la Școala cu clasele I-VIII Petre Tudose Mălureni, activitatea Stil de viață sănătosIgienă Personală, Alimentație, Timp liber! din cadrul proiectului Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea!.

 Activitatea a fost desfășurată în parteneriat de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi și Școala cu clasele I-VIII Petre Tudose Mălureni.

  Proiectul Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea! este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.2 Inițiative ale Tinerilor și implementat de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi; proiectul se va desfășura în perioada decembrie 2011- iunie 2012.

 Activitatea urmărește să transmită elevilor noțiuni elementare despre necesitatea unei alimentații sănătoase, despre importanța unui stil de viață sănătos pentru dezvoltarea lor morală și psihică. Mulți tineri, indiferent că trăiesc în mediul rural sau urban, adoptă în ultimii ani o alimentație nesănătoasă, fiind atrași de campanii publicitare agresive, asta în contextul în care părinții nu mai au timp pentru a discuta anumite aspecte de educație cu copiii lor din cauza serviciului și vieții aglomerate. Reguli elementare de sănătate dar și lipsa unor activități pentru timpul liber afectează evoluția adolescenților. Cu prilejul acestei activități elevi de gimnaziu și de liceu au dezbătut asupra propriului lor stil de viață , au încercat să tragă concluzii asupra unor subiecte precum necesitatea unei alimentații sănătoase și a unui management mai eficient al timpului. Tinerii au conceput apoi campanii de promovare a unor atitudini sănătoase și împărțiți în echipe de lucru, au realizat postere cu aceeași tematică. 

[slideshow]

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like