Gandesc, mă informez,comunic,previn.Violența nu e o solutie!

Sâmbătă 25 februarie 2012, între orele 09.30 – 12.30, a avut loc la Școala cu clasele I-VIII Petre Tudose Mălureni, activitatea Gandesc, mă   informez,comunic,previn.Violența nu e o solutie!  din cadrul proiectului Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea!

[slideshow]

Activitatea a fost desfășurată în parteneriat de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi și Școala cu clasele I-VIII Petre Tudose Mălureni.

Proiectul Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea! este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.2 Inițiative ale Tinerilor și implementat de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi; proiectul se va desfășura în perioada decembrie 2011- iunie 2012.

Activitatea a avut  drept scop sensibilizarea tinerilor și informarea lor asupra faptului că violența nu este o soluție. S-au prezentat materiale informative pe tema preveniriii violenței, membrii grupului de inițiativă – elevi de la mai multe licee din Pitești –  au moderat o dezbatere asupra violenței în școli și activități pe echipe în care elevii au reflectat și au încercat împreună să găsească soluții pentru prevenirea violenței.  La activitate au participat elevi de la Școala cu clasele I-VIII Petre Tudose Mălureni, Comuna Malureni și de la licee din municipiul Pitești: Liceul Economic Maria Teiuleanu, Liceul Teoretic Ion Barbu, Colegiul Național I.C. Bratianu, Colegiul National Alexandru Odobescu,cadre didactice precum și membri ai Asociației Initiative și Proiecte pentru Tineret Imago.

 Ca o completare de suflet, putem spune ca atât cadrele didactice cât și membrii grupului de inițiativă au avut satisfacția de a reuni părinți, profesori, elevi de gimnaziu și de liceu pentru a discuta asupra unei probleme care este atât de actuală astăzi, violența în școli.

  Să ascundem această problemă este greșit, dar la fel este și să ne plângem și să mediatizăm toate evenimentele nefericite,  fără să încercăm și să găsim soluții sau să abordăm în mod constructiv problema. 

 Mai multe informatii pe pagina noastra de facebook  si în  albumul  dedicat activității de sâmbătă!

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like