Weekend nonformal Imago Mundi 10 – 11 octombrie 2015!

Sub umbrela evenimentului Ziua Educației Nonformale, desfășurat la nivel național de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, în acest weekend Asociația Imago Mundi a desfășurat activități de educație nonformală cu profesori și tineri de la mai multe școli și licee din județul Argeș. Aceste activități sunt la rândul lor parte a unor proiecte derulate de Asociația Imago Mundi.

.SandaProiectul  Comunități 3D! Comunicare, Dezvoltare Personală, Nonviolență! este   finanțat de OMV Petrom, un curs de formare pentru profesori pe tema metodelor nonformale de prevenire a violenței în rândul elevilor, a avut loc sâmbătă 10 Octombrie 2015. Acesta a fost susținut de d-na psiholog Sanda Bâtan.

 DSC_7232OLYMPUS DIGITAL CAMERAAu participat profesori din comunitățile implicate direct în proiect, dar și de la mai multe școli și licee din județul Argeș. Cursul a avut loc la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”.

Duminică, 11 octombrie 2015, în sala de conferințe a Centrului de Afaceri Pitești a avut loc activitatea Turism sustenabil pentru un viitor curat! la care au participat 30 de tineri liceeni. Activitatea a fost una de prezentare și diseminare a proiectului TBridges finanțat prin acțiunea KA2 Capacity Building in the field of Youth a programului Erasmus+, un proiect ce are drept scop promovarea turismului sustenabil ca posibilitate de reducere a șomajului în rândul tinerilor.Tinerii au dezbătut asupra acestei tematici și și-au exprimat opiniile în cadrul unor activități nonformale pe echipe și a dezbaterilor în plen, au participat la jocuri de educație nonformală pentru a afla astfel informații despre culturile celorlalte țări implicate în proiect. Asociația Imago Mundi este partener în cadrul acestui proiect, alături de organizații din Grecia, Italia, Ghana și Cape Verde.
PicMonkey CollageCa primă parte a acestui proiect s-a desfășurat la începutul lunii iulie un seminar în Atena pe aceeași temă a turismului sustenabil. În cadrul acestui seminar au fost prezentate numeroase idei ale unor antreprenori locali din Grecia – țară cu o cunoscută tradiție în domeniul turismului. Tot în cadrul acestui proiect, Asociația Imago Mundi s-a implicat între 21 – 23 august 2015 în activitățile evenimentului PadișFest, un festival-campanie pentru susținerea turismului responsabil la Padiș. Cei 3 lucrători de tineret ai asociației au organizat atunci workshopul Padiș Nonformal 2015 – Metode de educație outdoor pentru promovarea turismului sustenabil în rândul tinerilor.

Asociația Imago Mundi a fost înființată în anul 2008 în comuna Mălureni, jud. Argeș. Cu o experiență de 7 ani în domeniul educației nonformale și al proiectelor pentru tineret, Asociația Imago Mundi și-a câștigat renumele ca fiind una dintre cele mai active organizații nonprofit în domeniul tineretului din județul Argeș.DSC_0290 DSC_0287 DSC_0105 DSC_0085 DSC_0079 DSC_0070 DSC_0045 DSC_0032

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like