Voluntar pentru comunitate, pentru viitorul meu!!

Sâmbătă 28 ianuarie 2012, între orele 10.30 – 12.30, a avut loc la Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș activitatea Voluntar pentru comunitate, pentru viitorul meu! din cadrul proiectului Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea!. Activitatea a fost desfășurată în parteneriat de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi și Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș – Centrul Europe Direct  Argeș. La dezbatere au luat parte și domnul Marin Toma de la Grupul pentru Educație și Ecologie Argeș și domnul Cosmin Voicu reprezentant al Fundației Compartir.

  Proiectul Sunt voluntar, mă implic, contez pentru comunitatea mea! este finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.2 Inițiative ale Tinerilor și implementat de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi; proiectul se va desfășura în perioada decembrie 2011- iunie 2012.

    S-a organizat o dezbatere pe parcursul căreia elevii au fost sensibilizați cu privire la voluntariat, au primit informații despre legislația asupra voluntariatului și organismele naționale și europene de profil. Voluntarii Centrului Europe Direct Arges au prezentat participanților informații cu privire la rolul, scopul și beneficiile voluntariatului în dezvoltarea competențelor profesionale, rolul pe care îl pot avea în schimbările de la nivelul comunității din care fac parte. Reprezentanții GEEA și ai Fundației Compartir au luat parte activă la dezbatere și au prezentat importanța voluntariatului în proiectele desfășurate de asociațiile pe care le reprezintă.

  Membrii grupului de initiațivă și voluntari ai Centrului Europe Direct-Argeș au organizat o activitate interactivă în cadrul căreia participanții s-au împărțit în echipe de lucru; fiecare echipă a dezbătut o problemă specifică a fiecărei comunități și modul în care un grup de voluntari poate contribui la rezolvarea acesteia. Astfel tinerii participanți au dezbătut o serie de subiecte intersante și au prezentat apoi tuturor concluziile și soluțiile identificate pentru rezolvarea unor probleme sensibile pentru comunitate precum: prevenirea consumului de droguri, tutun și alcool, ecologizarea văii unui râu, promovarea unui loc cu potențial turistic dar neexploatat, prevenirea abanonului școlar, realizarea unui muzeu al satului, minte sănătoasă în corp sănătos, promovarea tinerilor talentați, promovarea unor tabere tematice pentru copii cu probleme financiare.

      La activitate au participat 100 de elevi de la Școala cu clasele I-VIII Petre Tudose Mălureni, Comuna Malureni și de la licee din municipiul Pitești: Liceul Economic Maria Teiuleanu, Liceul Teoretic Ion Barbu, Colegiul Național I.C. Bratianu, Colegiul National Alexandru Odobescu, Liceul Zinca Golescu, cadre didactice precum și membri și voluntari ai Asociației Initiațive și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi și ai Centrului Europe Direct Argeș.

[slideshow]
0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like