Make it rural (Spania) – Mobilitate a lucrătorilor de tineret

În perioada 6-11 martie 2023, în Grazalema, Spania, lucrătorii noștri de tineret au participat la mobilitatea Erasmus+ Youth in action – Key Action 1 – mobility of youth workers intitulată “Make it rural”. Activitatea de tip partnership building organizată de Somos La Otra a găzduit 26 de participanți, reprezentanți a diverse asociații din țări precum România, Spania, Armenia, Grecia, Cehia, Italia, Georgia, Slovacia, Portugalia, Turcia, Croația, Macedonia de Nord și Bulgaria.

Prima parte a proiectului a constat în activități de cunoaștere, astfel încât participanții au împărtășit atât detalii despre propria persoană, așteptări, temeri și contribuții, cât și informații relevante în legătură cu asociațiile pe care le reprezintă și nevoile acestora. Desigur, prezentarea asociațiilor a avut un dublu obiectiv, pe lângă cunoașterea ariilor acoperite de alte asociații care își desfășoară activitatea în mediul rural și posibilitatea încheierii unor parteneriate viitoare.

În cea de-a doua parte, s-a avut în vedere clarificarea modului în care funcționează proiectele Erasmus+ și cele ale Corpului European de Solidaritate, în câte categorii se împart acestea, în ce constă scrierea lor și cui le adresăm.

Spre finalul celor 5 zile, pentru fixarea informațiilor, participanții au fost împărțiți în echipe în care au simulat scrierea unui proiect, tipul și topicul acestuia fiind la alegere, iar mai apoi le-au prezentat în fața tuturor, primind întrebări, sugestii și feedback.

Focusul proiectului a fost așadar discutarea capacității de dezvoltare a zonelor rurale prin intermediul programelor Erasmus+ și a Corpului European de Solidaritate, cu posibilitatea încheierii unor parteneriate viitoare între asociațiile participante.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *