Abandon, traumă și abuz. Identificare și intervenție în școală – PNRAS

În perioada 4-5 martie 2023, la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea au fost organizate cursuri pe tema „Abandon, traumă și abuz. Identificare și intervenție în școală”, susținute de lucrătorii noștri de tineret, Sanda Bâtan, Psiholog școlar și Psihoterapeut și Iuliana Cernat, Psiholog clinician.

Scopul cursurilor a fost prezentarea și explicarea modalităților de identificare a abandonului școlar, traumei și abuzului, dar și factorilor agravanți și de reziliență, semnelor și simptomelor fizice, emoționale și comportamentale asociate abuzului și traumei, particularităților de vârstă, consecințelor abandonului școlar la copii și adolescenți, precum și a mijloacelor de intervenție accesibile profesioniștilor din domeniul educației.

Activitățile fac parte din investițiile specifice Schemei de Granturi „Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar” nr. 11795/2/23.09.2022 finanțate prin Componenta C15 – Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență în România ale căror beneficiari sunt Școala Gimnazială Petre Tudose Mălureni și Școala Gimnazială Gheorghe I.I.C. Brătianu Rătești.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *