Transformarea Educației prin Inteligența Artificială: O Privire în Viitor

Sâmbătă, 25 mai 2024, Asociația Proiecte și Inițiative pentru Tineret, Imago Mundi, a organizat la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea din Pitești conferința „Transformarea Educației prin Inteligența Artificială: O Privire în Viitor”. Evenimentul a adus împreună elevi și profesori de la Colegiul Național ”Zinca Golescu”, Colegiul Național ”Ion I. C. Brătianu” din Pitești și de la Școala Gimnazială “Gheorghe I. I. C. Brătianu” din Rătești, alături de voluntari ai Asociației Imago Mundi.

Conferința a început cu o prezentare susținută de Costin Dedu, președintele Imago Mundi. privind misiunea și activitățile asociației, despre proiectele inițiate și proiectele Erasmus Plus derulate de asociație După acest intro, participanții au fost implicați într-un energizer interactiv, facilitându-se astfel cunoașterea reciprocă.

Iuliana Roman, profesor de fizică la Colegiul Național Zinca Golescu și lucrător de tineret Imago Mundi, a susținut o prezentare despre Inteligența Artificială, istoria și impactul acesteia asupra educației, oferind audienței informații relevante și interesante. Au fost împărtășite motivele care au stat la baza inițierii acestei conferințe, subliniindu-se importanța înțelegerii și integrării tehnologiilor avansate în sistemul educațional. 

După o scurtă pauză, participanții, lucrând în echipe, au avut 30 de minute pentru a răspunde la diferite întrebări deschise privind integrarea IA în procesul educațional promovându-se colaborarea și aplicarea cunoștințelor dobândite de către participanți. Au fost analizate argumentat avantajele și dezavantajele tehnologiilor care integrează inteligența artificială, precum și motivele de entuziasm sau de îngrijorare, urmând o sesiune de debriefing în care participanții și-au împărtășit experiențele și concluziile. Conferința s-a încheiat după momentele în participanții au reflectat asupra celor învățate și au discutat despre viitoarele inițiative.

Această conferință a fost pentru participanți o ocazie a explora modul în care Inteligența Artificială poate transforma educația, în contextul mai larg al transformării rapide a societății umane, și de a inspira tinerii și educatorii să îmbrățișeze inovația și tehnologia în procesul educațional într-un mod lucid, informat, pentru a fi mai pregătiți pentru viitor. 

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like