Povestește-ne cum ai aflat despre Imago Mundi, ce te-a facut să vrei sa faci parte din echipă. Am făcut cunoștință cu Imago Mundi în clasa a IX – a, în momentul în care fiecare adolescent întâmpină probleme de adaptare sau de comunicare. Costin Dedu, președintele asociației, împreună cu câțiva voluntari au susținut un atelier de educație nonformală la Liceul Tehnologic Vedea, iar eu am participat mai mult sau mai puțin voit, din cauza fricii de a comunica. Atât de tare mi-a plăcut vibe-ul acelui atelier încât am spus că vreau să fac parte din această familie. Evident, au fost multe cereri în acea zi, iar răspunsul a fost că în curând se vor face noi recrutări. Nu am știut ce înseamnă „în curând” și nici prea multă răbdare nu aveam la vemea aia (nu s-a schimbt nimic în prezent) așa că am început să-i urmăresc peste tot și să dau mesaje tuturor celor care erau voluntari. În așa fel Imago nu a mai scăpat de mine, și până la recrutarea oficială a voluntarilor am participat ca „voluntar intrus” la activități.
Un proiect / o activitate de care iți aduci aminte cu mare plăcere. De ce? Au fost multe proiecte la care am luat parte și de toate îmi aduc aminte cu drag. Cele mai frumoase amintiri sunt cele din perioada stagiaturii, când am luat parte la deciziile organizatorice, alături de Costin Dedu și Maria Petrescu. Atunci am participat și în mai multe programe Erasmus+ care m-au ajutat enorm de mult în ceea ce privește dezvoltarea mea personală.
Însă momentul care m-a făcut să-mi dau seama că iubesc să fiu voluntar a fost la o activitate de board games desfășurată la un centru de copii din Pitești. Zâmbetele pe care le-am adus, fericirea acelor copii care a fost provocată de simpla mea implicare alături de ei a fost cea mai mare răsplată pentru mine ca voluntar.
Cum te-a schimbat experiența Imago? Imago schimbă vieți. De la o persoană care fugea de vorbitul în public, am ajuns să susțin ateliere și să inspir alte persoane care au trecut prin aceleași frici. Asta spune totul.
Cum ți-a folosit, mai târziu experiența Imago pe plan personal si profesional? Ca voluntar și mai târziu stagiar al asociației, am învățat ce înseamnă să fii organizat, cât de mult contează time management-ul și cât de important e să întâlnești oameni. Faptul că prin intermediul asociației am reușit să descopăr profesori minunați la mine în liceu și nu numai, să cunosc oameni și poveștile lor de viață și să învăț să ascult a însemnat foarte mult pentru mine odată cu terminarea liceului.
Cu ce te ocupi in prezent? În prezent sunt studentă în anul II la Actorie, la Universitatea din Pitești. Și în continuare voluntar al asociației Imago Mundi!
De ce ai recomanda tinerilor voluntariatul? Încurajez voluntariatul de orice fel pentru pentru că sunt de părere că este cea mai avantajoasă formă de dezvoltare atât profesională cât și personală. AIPT IMAGO MUNDI este cu adevărat o familie în care poți crește, poți greși și poți învăța din greșeli alături de oameni pregătiți să te ajute!