Toamna Imago Mundi! 3 luni de activități, voluntariat și experiențe locale și internaționale de învățare.

Toamna Imago Mundi, a fost una cu adevărat de poveste:

În Septembrie am marcat încheierea proiectului Lets learn Differently, parteneriat strategic finanțat prin programul Erasmus+, coordonat de Școala Gimnazială Matei Basarab, care a condus și la realizarea primului ghid de educație nonformală la conceperea căruia a contribuit și Asociația Imago Mundi. Pe 23 Septembrie 2017 după două ateliere pe time management și competențe lingvistice, s-a încheiat procesul de selecție ce a dus la includerea a 12 noi voluntari în echipa Imago Mundi!

Lunile Octombrie și Noiembrie 2017 au fost marcate prin lansarea a două noi tipuri de activități:

 • Language Coffee – ateliere de dezvoltare a competențelor lingvistice de limba engleză prin activități non-formale de încurajare a conversației și dialogului, pornind de la subiecte variate: story telling, creativitate, toeranță și combaterea discriminării, a învăța să înveți, istorie, patriotism, migrație, cultură. Activitățile Language Coffee au loc săptămânal la Librăria Mon Cher. Șase asemenea activități au implicat 60 de voluntari și inivitații lor, activitatea fiind complet gratuită și realizată de voluntari și lucrători de tineret ai Asociației;

Colaj Language Coffee.jpg

 • Board games / Jocuri de Societate Imago Mundi, un concept aparte și relativ nou pentru Argeș
  : Tokaido, Dixit, Carcasonne, Dobble și alte jocuri de dezvoltare a creativității și spiritului de echipă și imaginației, dar și de petrecere a timpului liber în mod distractiv, au fost desfășurate cu sprijinul logistic oferit de Librăria Mon Cher și al Fundației Culturale Ilfoveanu. Șase activități și în total 80 de participanți au participat la acest nou concept de activitate.

Colaj Board Games.jpg

Am marcat zile speciale alături de oameni la fel:

 • Ziua Internațională a Educației, 5 Octombrie 2017, în parteneriat cu Școala Gimnazială Stroești și cu Fundația Compartir;
 • Ziua Învățării Nonformale, 13 Noiembrie 2017 la Școala Gimnazială Stroești, cu sprijinul lucrătorului de tineret Aura Constantinescu și al voluntarilor noștri dedicați!
 • Ziua Internațională a Toleranței, 16 Noiembrie 2017, în parteneriat cu Colegiul Național Zinca Golescu.
 • Ziua Internațională a Voluntariatului, 5 Decembrie 2017 în parteneriat cu Centrul Europe Direct Argeș și Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș și alături de Interact, Organizația Cercetașilor România, Liceul Tehnologic Dacia, Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu, Universitatea Pitești – Facultatea de Litere, Clubul Copiilor Mioveni.

Voluntarii și tinerii implicați în activitățile noastre, au avut ocazia să participe la activități internaționale prin intermediul programului Erasmus+ finanțat de Comisia Europeană, ca parte a unor proiecte în cadrul cărora Asociația Imago Mundi este partener:

 • 3 lucrători de tineret au participat la cursul de formare Digital Illustrative Skills, coordonat de Ifjúsági Nomád Klub Nonprofit kft. , care s-a desfășurat între 02 – 12 Octombrie 2017, la Balaton, Ungaria.
 • 24 de tineri de la liceele Iulia Zamfirescu si Liceul Tehnologic Dacia au participat la schimbul de tineri Responsible Together, 6 – 17 noiembrie 2017, Bălan, Harghita, coordonat de Youth for Youth Cehia. Clubul Copiilor Mioveni a fost alături de cele două licee, partener al Asociației Imago Mundi în implementarea acestui schimb de tineri și în desfășurarea unor activități de pregătire și diseminare a acestei experiențe de învățare.
 • 24 de tineri au participat la schimbul de tineri One Europe, one Culture, 18 – 29 noiembrie 2017, Bălan, Harghita. Colegiul Național Zinca Golescu, a fost partenerul local al Asociației Imago Mundi, în acest schimb de tineri coordonat de BRKV Austria.
 • Activități locale de pregătire au avut loc pe 3, 16 și 22 noiembrie 2017 în vederea bunei desfășurări a schimburilor internaționale de tineri și noi asemenea activități cu scopul diseminării rezultatelor, vor avea loc în perioada Decembrie – Ianuarie 2017.
 •  

Pentru luna decembrie 2017 pregătim noi activități, lansăm noi surprize, anunțăm obiectivele pentru anul 2018!

 

 

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like