Sâmbătă, 05 martie 2022, la Colegiul Național Ion C. Brătianu din Pitești a avut loc atelierul „Tinerii în viața cetății!”, activitate desfășurată de Asociația Inițiative și Proiecte pentru Tineret Imago Mundi.
Atelierul face parte din activitățile proiectului Youth Friendly Administrations, proiect finanțat prin programul Erasmus+, coordonat de Asociația Your Missing Element din Spania, KA2, având ca parteneri Asociația Imago Mundi și Asociația Oriel din Italia. La atelier au participat profesori, elevi și voluntari ai Asociației Imago Mundi, iar activitățile au fost conduse de Iuliana Roman, profesor la Colegiul Național Zinca Golescu, Pitești, și Cristina Atanasescu, profesor la Colegiul Național Ion C. Brătianu, Pitești, în calitatea lor de voluntari și lucrători de tineret ai asociației Imago Mundi.
O activitate prevăzută în calendarul proiectului fost realizarea și aplicarea unui chestionar din care să reiasă gradul de informare a tinerilor privind cunoașterea problemelor comunității locale, în ce măsură doresc să se implice în viața comunității lor, ce nemulțumiri au, ce idei de dezvoltare, dar și care ar fi mecanismele prin care s-ar putea realiza o mai bune comunicare între tineri și reprezentanții administrației publice locale. La chestionar au răspuns peste 40 de tineri, iar întrebările puse de tineri în chestionar au fost adresate unui reprezentant al administrației publice locale, invitat la atelier.
În prima parte a activității domnul Dumitru Tudosoiu, Consilier al Consiliului Local al Municipiului Pitești și profesor al Colegiului Național” Ion C. Brătianu”, a prezentat participanților la atelier modul în care funcționează administrația publică locală și a răspuns concret întrebărilor punctuale adresate, atât în chestionar, cât și în dialogul cu tinerii.
În partea a doua a Atelierului s-au desfășurat mai multe exerciții de autocunoaștere, de comunicare, de management al conflictului, de lucru în echipă, abilități necesare în viața socială și în raport cu comunitatea din care fac parte. Reflecțiile de la sfârșitul fiecărui exercițiu au adâncit înțelegerea modului în care tinerii trebuie să se implice în viața comunității și cum să relaționeze eficient cu autoritățile. Feedbackul final a fost unul foarte bun, participanții dorind repetarea unor astfel de activități” educative, informative, interesante și interactive”.