Asociația Imago Mundi & Political Festival of Europe, Mariager – Danemarca, August 2022

Asociația Imago Mundi, a fost reprezentată de Dedu Constantin, lucrător de tineret și președinte al organizației, la Political Festival of Europe , 25 – 28 August 2022,  reuniune informală a unor reprezentanți din medii și contexte diferite, reuniți în jurul dezbaterilor despre prezentul și viitorul Europei. Evenimentul s-a desfășurat într-o comunitate de 2500 de locuitori, pe țărmul fiordului cu același nume, Mariager, în nordul Danemarcei.

Constantin a participat la eveniment în contextul proiectului Youth Friendly Administration, un parteneriat strategic finanțat prin programul Erasmus+, coordonat de Asociația your Missing Element din Granada, Spania și în parteneriat cu Asociația Oriel, din Verona, Italia. Despre rezultatele proiectului și participarea tinerilor din cele trei țări europene la activități, Constantin a discutat cu participanții la diferitele ateliere și dezbateri. O serie de dezbateri au avut loc în paralel, fiecare având ca speakeri, experți, oameni politici, ambasadori, academicieni, pe diferitele scene (Foreign Policy, Technology & Health, Business, Climate Change, Democracy Stage).

Astfel acestea sunt dezbaterile la care Imago Mundi a fost reprezentată Vineri 26 august 2022: Foreign Policy Stage ora 15.00, European Defense and Security Policy, dezbatere la care a participat ca speaker și Alexandru Grădinar, ambasadorul României în Danemarca; Europe Stage ora 16.00, Is Minimum Wage a European or National Issue?; Climate Stage 18.00, European Energy Security and Black Sea Region in the context of Ukraine War; Democracy Stage 19.00, With more countries wanting to join the EU, is it time to revise the criteria? la care a participat ca speaker și Alexandru Grădinar, amabasadorul României în Danemarca.

Sâmbătă 27 august 2022, Constantin a participat la dezbaterile: Democracy Stage 10.00, Cultures and Religions in Europe; Technology Stage 12.00, A new Era in Digitalization, what threats can we expect?  Business Stage 14.00, EU Social Rights – where are we at?. Foreign Policy Stage 17.00, The Eastern enlargement of the European Union.

Duminică 28 August 2022, Constantin a participat la dezbaterea de la Climate Change 11.00, Must we change our transportation demands to be less reliant on planes and cars? precum și la ceremonia de închidere a întregului eveniment. Duminică la ora 12.00, Constantin a fost unul dintre speakerii dezbaterii European Youth Capital, alături de Mads Duedahl, președintele consiliului regiunii de Nord a Danemarcei, de Mick Scholtka, reprezentant al Uniunii Studenților din Danemarca și de Jan Kristoffersen, politician danez. Dezbaterea a atins puncte importante precum programe europene pentru tineri și oportunități pentru autorități locale ca titlul anual de European Youth Capital. Dezbaterea a continuat în jurul unor întrebări precum:

Ce înseamnă să fii tânăr European și cum pot autoritățile să îi sprijine pe tineri?; Cum putem să colaborăm la nivel european pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale tinerilor?; Cum îi putem sprijini pe tineri la nivel local, pentru ca aceștia să fie mai activi în viața democratică a comunităților?

Mai jos câteva detalii suplimentare despre PFOE. Evenimentul a reunit pentru câteva zile: Comisari Europeni – Agricultură, Mediu, Reforme Sociale, precum și alți oficiali ai Comisiei; Aproximativ 20 de europarlamentari din mai multe țări și diferite familii politice; Miniștri – de externe, agricultură, sănătate -Danemarca,  digitalizare – Cehia, bunăstării sociale – Letonia; Au participat  diplomați și ambasadori din 11 țări europene, cercetători, oameni din mediul ONG și activiști, mediul academic și din zona antreprenoriatului. Lista speakerilor aici: https://www.pfoe.org/speakers/ și a programului pe zile și domenii de interes – business, mediu, afaceri externe, tehnologie etc aici https://www.pfoe.org/programme/.

1 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like