+ Care. Mai multă implicare: încurajarea certificării și întărirea capacității de managament a organizațiilor de trimitere prin inițiativa EU Aid Volunteers.

Programul EU Aid Volunteers este un program de ajutor umanitar si voluntariat prin care UE se implică în zonele post – conflict sau post-dezastru din lumea întreagă. Mai multe informații despre program sunt disponibile aici: ec.europa.eu / EU Aid Volunteers.

EU AID VOLUNTEER  in LEBANON

Asociatia Imago Mundi a fost una din organizațiile care au beneficiat în 2017 de sprijin și asistență tehnică pentru a se implica în Inițiativa EU Aid Volunteers, din partea unui consorțiu internațional, format din Volonteurope, Volunteering Matters, Alianza por la Solidaridad, Action Aid Hellas,  LVIA și GVC.

Dacă anul trecut am fost beneficiarii unui curs de formare despre inițiativa EU Aid, anul acesta am devenit noi înșine parteneri într-un nou program de asistență tehnică, coordonat de Alianza por la Solidaridad, având drept parteneri GVC, Volonteurope,  Action Aid Italia, LVIA, Action Aid Hellas și Imago Mundi. Proiectul + Care, urmărește creșterea numărului de organizații din Europa care aplică și obțin certificarea pentru a devein organizații de trimitere în cadrul inițiativei EU Aid Volunteers și se desfășoară în perioada februarie 2018 – ianuarie 2020.

Obiectivele specifice ale +Care:

  1. Creșterea capacității unor puncte de infomare de a promova EU Aid Volunteers;
  2. Să ofere asistență tehnică organizațiilor europene care doresc să obțină certificare pentru a deveni organizații de trimitere;
  3. Întărirea capacității organizațiilor europene pentru implementarea proiectelor de trimitere de voluntari EU Aid.

Activitățile planificate în perioada februarie 2018 – și Ianuarie 2020 includ sesiuni de formare online asupra unor aspect tehnice si organizaționale, suport pentru organizații (vizite, schimburi de experiență, asistență online), consultanță pentru alinierea procedurilor și politicilor interne la cele cerute de inițiativa EU Aid, evenimente publice de diseminare a EU Aid Volunteers.

In România, Imago Mundi va organiza, trei evenimente majore de diseminare, în București, Cluj, Sibiu și va oferi suport și asistență tehnică prin vizite și cursuri de formare unor organizații care au și interesul și capacitatea de a se implica în program, astfel încât un număr cât mai mare de organizații din România să se certifice.  

Pentru România, ne propunem ca activitățile desfășurate să ducă la creșterea interesului organizațiilor active în domeniul ajutorului umanitar sau al voluntariatului, pentru inițiativa EU Aid Volunteers și să se creeze legături care să faciliteze noi parteneriate care să includă organizațiicu experiență și altele nou intrate în program, sperăm dintre cele care vor fi beneficiarele activităților desfășurate prin proiectul + Care, 2018 – 2020.

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre cum puteți beneficia de sprijinul Imago Mundi ca centru de informare EU Aid Volunteers in România, ne puteți contacta la adresa de e-mail imagomundiconects@gmail.com .

 

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like