Youths and the community after the Covid-19 Pandemic. Acum și după pandemie!

De la actualul mod de petrecere a timpului în carantină, pana la modul concret în care vom reacționa in fața coronavirusului dupa ce se va sfârși această pandemie, fiecare participant și-a spus propria opinie.

Joi, 16 aprilie 2020, comunitatea de voluntari a Asociatiei Imago Mundi, impreuna cu câțiva prieteni din străinătate (Helena Krapkova din Slovacia, József și Angéla Szanto din Ungaria) a desfășurat un ateliere online: Youths and the community after the Covid-19 Pandemic. Am organizat atelierul pentru a discuta despre viitor, dar și pentru pentru a ne destinde puțin de la alte griji și ca să conștientizăm într-o măsură mai mare nevoile sociale pe care le avem cu toții, precum aceea de a trăi într-un mediu sigur si protejat, în contextul unei posibil sfârșit cu bine al pandemiei.

 Cu ajutorul lui Andrei Suhani, Evelin Olteanu și Răducu Căvescu, care au decis tema atelierului, “Youths and the community after the Covid-19 Pandemic”, participantii au avut ocazia să își exprime ideile ce au legatură cu acest subiect și s-au abătut puțin de la noul monoton cotidian. De la actualul mod de petrecere a timpului în carantină, pana la modul concret în care vom reacționa in fața coronavirusului dupa ce se va sfârși această pandemie, fiecare participant și-a spus propria opinie.

Câteva posibile concluzii: majoritatea participanților și-au exprimat rezerve în a participa la oportunități de formare Erasmus+ pe termen scurt și mediu. Majoritatea așteaptă cu nerăbdare sfârșitul pandemiei și restricțiilor pentru a se implica în activități de voluntariat la nivelul comunității, precum și în activități de învățare care să implice comunicarea directă și nemijlocită cu alți oameni. Majoritatea cred că lucrurile vor reveni la normal, va exista o nerăbdare a oamenilor în a-și relua ritmul obișnuit de viață. Există și rezerve, unii pesimiști care consideră că este posibil ca oamenii să se izoleze fiecare în ”celula” lui socială și că există posibilitatea ca legăturile comunitare să slăbească.

Atelierul de o oră și jumătate, la care au participat 11 tineri și lucrători de tineret din România, Slovacia și Ungaria, face parte din parteneriatul strategic KA2 Get Involved, Shape your Community, 2019 – 2021, finanțat prin programul Erasmus+ și coordonat de Ifjusagi Nomad Klub. Proiectul urmărește creșterea gradului de implicare a tinerilor în viața comunităților lor locale și reunește organizații din Ungaria, România, Lituania, Portugalia, Slovacia.

Beautiful People

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like