Gabriela Ene și Imago Mundi! Voluntari și poveștile lor!

Povestește-ne cum ai aflat despre Imago și ce te-a făcut să vrei să faci parte din echipă. Am aflat despre Imago în clasa a IX-a, când, printr-un parteneriat cu liceul, am participat la o activitate. Trebuie să menționez că nu mi-au plăcut niciodată activitățile de echipă. Până în acel moment. Am experimentat ceva nemaiîntâlnit până atunci și mi-a plăcut. La finalul activității, l-am întrebat pe Teo, unul dintre cei mai vechi voluntari, cum pot să mă înscriu. M-a trimis la Costin, el m-a invitat să urmăresc activitățile lor pe Facebook și acolo a început totul. Am început să urmăresc pagina, să rog voluntarii existenți să mă cheme și pe mine la activități și într-un final, a apărut online formularul de înscriere la selecția de noi voluntari. Am aflat după o lună că am fost acceptată!

Un proiect / o activitate de care îți aduci aminte cu mare plăcere. De ce? Mă rugase Costin să mă ocup de o activitate de educație nonformală pentru Școala Altfel cu câțiva copii de la o școală generală. Am stabilit data, ora, activitățile și materialele necesare și apoi am uitat de activitate. În dimineața respectivă, doamna profesoară m-a sunat să confirme că e totul OK. Am avut o oră la dispoziție pentru a organiza totul, au fost 35 de copii, însă a fost genial. Experiența aceasta mi-a arătat cât de multe am învățat fiind voluntar. Spontaneitate nu era ceva ce ai fi asociat gândindu-te la mine, înainte de asta :). De ce mi-a plăcut așa mult această activitate? Vibe-ul, entuziasmul copiilor, bucuria că am reușit un atelier așa rapid, dar și realizarea ”wow, eu chiar am învățat chestii aici”.

Cum te-a schimbat experiența Imago? Mi-a dat încredere, mi-a arătat o nouă perspectivă, m-a făcut să ies complet din zona mea de confort, ba chiar mi-a și plăcut să fac asta! Am învățat că există mai multe păreri și toate corecte și am învățat să ascult și să înțeleg.

Cum ți-a folosit, mai târziu, experiența Imago pe plan personal și profesional? Imago mi-a arătat o lume nouă și a stabilit ceva repere. La Imago am învățat să pun întrebări în calitate de intervievator, iar acum știu ce să răspund în calitate de intervievat. Se completează. Ah, să nu mai zic de atelierele de managementul timpului și activitățile de language coffee care, pentru un timp, au fost în responsabilitatea mea, pe când eram stagiar. Cum m-au ajutat acestea două? Răspunsul la următoarea:).

Cu ce te ocupi în prezent? În prezent sunt studentă în anul III la Comunicare și Relații Publice în Sibiu și lucrez full time în domeniul ride-hailing, pentru Marea Britanie. Fac aceste două lucruri în paralel chiar din prima lună ca și studentă, ba chiar am schimbat câteva job-uri între timp. Nu știu dacă aș fi făcut așa schimbări sau dacă mi-aș fi luat două angajamente atât de serioase în același timp dacă nu aș fi avut un background de adaptabilitate dobândit în anii de voluntar Imago.

De ce ai recomanda tinerilor voluntariatul? Recomand, ba chiar insist! Este o ocazie prin care înveți în timp ce te distrezi și îți faci prieteni. Ai ocazia să călătorești, să auzi povești și să experimentezi. Și la final, ai chiar tu o grămadă de povești de spus.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like